середа, 01 жовтня 2008 19:44

Звинувачення у договірних матчах образили "Зеніт"

Пітерський футбольний клуб "Зеніт" назвав образливими матеріали іспанських ЗМІ про те, що перемога команди в Кубку УЄФА 2008 року була досягнута в неспортивній боротьбі. Про це повідомляється в заяві на офіційному сайті клубу.

1 жовтня газети АВС і ElPais написали, що результати матчів "Зеніту" з "Баварією" і "Глазго Рейнджерс", можливо, були сплановані заздалегідь.

Як повідомили видання, іспанська поліція отримала інформацію, що гравців і керівників "Баварії" і "Рейнджерс" підкупили члени тамбовського угрупування. У статті АВС вказана сума 20-40 мільйонів євро, а в матеріалі ElPais - 50 мільйонів. Поліція дізналася про хабарництво, прослуховуючи телефонні розмови ватажків банди Геннадія Петрова і Леоніда Хрістофорова.

Правоохоронні органи Іспанії не впевнені в достовірності отриманих відомостей. Суддя Бальтасар Гарсон вже передав матеріали прокуратурі і слідчим органам Німеччини. Члени тамбовського злочинного угрупування були затримані в Іспанії в червні 2008 року.

У заяві на офіційному сайті "Зеніту" говориться, що припущення про змову ображають всі згадані в матеріалах іспанських ЗМІ клуби. Юристи "Зеніту" вже оцінюють зміст статтей, а після закінчення цієї роботи клуб прийме рішення "про правові способи захисту репутації клубу і спорту в цілому".

У півфіналі Кубку УЄФА сезону-2007/08 "Зеніт" за сумою двох зустрічей переміг німецьку "Баварію". Перший матч в Мюнхені завершився внічию (1:1), а у звітнійь зустрічі російська команда отримала перемогу (4:0). У фіналі турніру "Зеніт" взяв верх над "Глазго Рейнджерс" (2:0).

В офіційній заяві "Зеніту" підкреслюється, що гра, показана командою в матчах з "Баварією" і "Рейнджерс", є кращим доказом того, що ці перемоги "були здобуті в чесній, безкомпромісній боротьбі".

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Звинувачення у договірних матчах образили "Зеніт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі