четвер, 21 серпня 2008 17:29

Жіноча збірна Японії виграла змагання з софтболу

Збірна Японії з софтболу виграла золоту медаль пекінських Ігор, перемігши американок у фіналі олімпійського турніру з рахунком 3:1. Бронзовими медалістками Олімпіади-2008 стали спортсменки з Австралії. 21 серпня олімпійський турнір з софтболу завершився.

Змагання з софтболу проходять за наступною схемою: команди, що зайняли перші два місця в групі з восьми кращих збірних, зустрічаються в матчі за вихід у фінал. На Олімпіаді в Пекіні це були збірні США і Японії. Американки здобули перемогу над японськими софтболістками (0:7) і вийшли у фінал. Японкам же треба було зіграти в матчі, переможець якого відправлявся у фінал, а команда, що програла, отримала бронзу.

Команди, що зайняли третє і четверте місце в групі (Австралія і Канада) зустрілись в матчі за право продовжити боротьбу за медалі. У цій зустрічі перемогли австралійки, після чого для Канади турнір завершився, а Австралія отримала право зіграти з Японією.

Зустріч за вихід у фінал і бронзову медаль Олімпіади пройшла між командами Австралії і Японії. Таким чином, австралійки зазнали поразки і стали третіми, а японки отримали можливість поборотися за золото Ігор-2008.

У фіналі японки перемогли американок з рахунком 3:1. На Олімпіаді-2004 переможницями турніру з софтболу були американські софтболістки. Вони здобули перемогу над збірною Австралії з рахунком 5:1. У 2000 році на Іграх в Сіднеї збірна США обіграла японських софтблісток (2:1). У фіналі олімпійського турніру 1996 року в Атланті американські спортсменки виграли золото, перемігши китаянок.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Жіноча збірна Японії виграла змагання з софтболу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі