субота, 03 грудня 2011 13:32

Зідан витягнув для України Францію
35

Фото: Reuters

Це сталося! Другого грудня у Києві пройшла церемонія жеребкування Євро-2012. Нарешті, 16 щасливчиків-фіналістів турніру дізналися своїх суперників.

Україна, яка очолює групу D, зіграє зі Швецією, Францією та Англією. Матчі цього квартету пройдуть у Києві та Донецьку.

Польща, наш компаньйон у проведенні Євро-2012, отримала прохідну групу. Суперниками поляків стали греки, чехи та росіяни. У матчі-відкритті турніру збірна Польщі зіграє з чемпіонами Євро-2004, Грецією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зіграє в одній групі зі Швецією, Францією та Англією

А от квартет В відразу охрестили групою смерті. Жереб звів докупи Нідерланди, Данію, Німеччину та Португалію. Додамо, що команди свої матчі гратимуть в українських містах — Харкові та Львові.

До групи С потрапила Іспанія, діючий чемпіон Європи та світу, Італія, Ірландія та Хорватія.

Жеребкування проводив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно та легендарні футболісти Зінедін Зідан, Марко ван Бастен, Петер Шмейхель та Хорст Хрубеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірній Польщі на Євро-2012 дісталася найлегша група

Інфантіно майстерно керував процесом, екзаменуючи Шмейхеля на знання регламенту жеребкування. Колишній голкіпер витримав всі випробування, чим здивував генсека УЄФА.

Також Інфантіно майже до кожної країни-фіналіста Євро звертався їх мовою. Українською він сказав "Вітаю" та "Хай щастить".

Після завершення офіційної частини, четвірки тренерів позувати для фотографів біля офіційного м'яча турніру та, власне, Кубка Анрі Делоне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірній України перенесли матч з Францією: розклад групового етапу Євро-2012

Найрозкутіше себе вели представники групи С, особливо італійські фахівці Джованні Трапаттоні (Ірландія) та Чезаре Пранделлі (Італія).

А от найсерйознішими виглядали Францишек Смуда (Польща), Дік Адвокат (Росія), Фернанду Сантуш (Греція) та Міхал Білек (Чехія).

Після фотосесії наставники та представники делегацій вийшли до преси, де 500 репортерів з усього світу взялися їх допитувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заговорив англійською на жеребкуванні Євро-2012

Олег Блохін був у гарному гуморі і швидко "відстрілявся", а от Блану та Капелло довелося робити кілька заходів, щоб вгамувати інтерес бажаючих взяти коментар.

Всього церемонія тривала 54 хвилини. Для УЄФА — це третя за важливістю подія чемпіонату Європи після матчу-відкриття та фінального поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Зідан витягнув для України Францію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі