середа, 06 лютого 2013 17:31

"Збірна України їде в Данію далеко не фаворитом" - Сімчук

"Збірна України їде в Данію далеко не фаворитом" - Сімчук
"У нашої команди дуже хороший тренерський склад" - Костянтин Сімчук ФОТО: isport.ua

7 лютого національна збірна України стартує у фінальному відборі на Олімпійські Ігри в Сочі. Першим суперником команди Олександра Куликова буде господар майданчика — Данія. У турнірі також беруть участь білоруси та словенці. Переможець здобуде єдину путівку на Олімпіаду.

Про шанси збірної України говоримо з колишнім голкіпером національної команди Констянтином Сімчуком.

"Збірній України буде дуже важко боротися з такими командами як Білорусь, Данія та Словенія. Наші хлопці їдуть на турнір далеко не фаворитами. Зараз у збірній проходить етап омолодження. Шанси є завжди, але швидше за все це буде бойове хрещення для молодших гравців, які у майбутньому стануть кістяком команди."

Завдяки чому збірна України може розраховувати на успішний виступ у Данії?

"Ще раз повторюся — шанси у нас є. Це хокей. Тут може все трапитися. Думаю, у всіх хлопців очі горять. Всі хочуть показати себе на міжнародному рівні і, звичайно, потрапити на Олімпійські Ігри. Саме бажання молодих гравців вибороти путівку на турнір може зіграти головну роль у досягненні хорошого результату."

Суперники збірної України, та ж Білорусь, можуть недооцінити нашу команду?

"Звичайно. Таке може трапитися. Я вважаю, що у нас є шанси на перемогу".

Мабуть, вони були би вищими, як би не відсутність провідних хокеїстів — Костянтина Касянчука, Сергія Варламова, Олександра Матерухіна, Руслана Борисенка та Віталія Доніку...

"Звичайно, їх відсутність послабила збірну. Команда недорахувалася досвідчених гравців, які грають на дуже високому рівні. Ще можна згадати Руслана Федотенка та Олексія Понікаровського, які повернулися в НХЛ. Результат був би зовсім іншим. Хоча для молодих це гарна можливість набратися досвіду. Як я вже казав, їх жага перемоги може стати запорукою успіху."

У Данію відправилися троє голкіперів — Ігор Карпенко, Вадим Селіверстов та Євген Напненко. Хто буде основним воротарем?

"Якщо чесно, то мені важко сказати. Думаю, гратиме той у кого було більше практики. Важко дати конкретну відповідь, адже рішення приймає тренерський штаб збірної. Я ж не зовсім у темі."

Як збірна України гратиме на турнірі?

"Візьмемо збірну Білорусі. І напад, і склад там сильніші. Було би нерозумно грати проти них у відкритий хокей. У таких відповідальних матчах завжди грають від оборони. Хоча, наскільки я знаю Куликова, то він практикує гру атакувального плану. У нашої команди дуже хороший тренерський склад, всі грамотні люди. Думаю, вони знайдуть золоту середину між атакою та захистом. Якщо закритися і сидіти в обороні, то хто забиватиме голи? Впевнений, тренери знайдуть вихід".

Додамо, що матч Данія — Україна розпочнеться о 21:00 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України їде в Данію далеко не фаворитом" - Сімчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі