четвер, 01 березня 2012 09:38

Збірна Швеції розібралася з хорватами у Загребі
6

Фото: Reuters

У матчі в Загребі між збірним Хорватії та Швеції, котрі готуються до Євро-2012, успіх святкували скандинави - 3:1. Рахунок з пенальті відкрив Златан Ібрагимович, але незадовго до перерви Йонас Ольссон відзначився голом у власні ворота. Утім, дубль Себастіана Ларссона в другому таймі забезпечив гостям впевнену перемогу.

Із перших хвилин поєдинку на "Максимирі" гості намагалися комбінувати у центрі поля, шукаючи дальніми передачами на вістрі Ібрагимовича та Йохана Ельмандера. Проте створити по-справжньому небезпечні моменти певний час їм не вдавалося. Підопічні Славена Билича переважно грали через правий фланг, де активно розпочав зустріч капітан збірної та донецького "Шахтаря" Даріо Срна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ібрагімович відновив кар"єру у збірній Швеції

На 11-й хвилині Ельмандер ледве не скористався помилкою Стипе Плетикоси, який, намагаючись вибити м'яч у поле, влучив у форварда шведів. Однак вже через кілька хвилин Ібрагимович чудовим пасом вивів Расмуса Ельма на побачення з голкіпером "картатих", і той був змушений збивати суперника у карному майданчику. Златан підійшов до 11-метрового і потужним ударом відправив м'яч у сітку.

Пропустивши гол, господарі активізувалися та відповіли моментами Луки Модрича та Ведрана Чорлуки. Перший з дальньої відстані пробив вище поперечини, а другому трохи невистачило, аби замкнути подачу з лівого флангу у виконанні Івана Ракитичи. Трохи згодом Чорлука у боротьбі з Ібрагимовичем зазнав травми і поступився своїм місцем на полі Даніелю Праньїчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Англійці вважають себе фаворитами, а ми зі шведами ніби як нижче суспільство" - Блохін

А ось форвард "Мілана" потрапив у центр уваги, коли завдав потужного удар зі штрафного - Плетикоса врятував команду, витягнувши м'яч із нижнього кута. Наприкінці першого тайму Маріо Манджукич намагався передачею зі своєї половини поля знайти попереду Івицу Олича, але того випередив Йонас Ольссон. Захисник намагався головою скинути м'яч назад на Андреаса Ісакссона, але той вийшов із воріт і лише спостерігав, як шкіряний залітає у сітку.

Другу половину шведи розпочали агресивно, і вже невдовзі після швидкої контратаки за участю Ібрагимовича та Ола Тойвонена Себастіан Ларссон, котрий замінив Ельма, знову вивів вперед гостей. Трохи згодом півзахисник "Сандерленда" скористався пасом Златана і оформив дуль, знявши таким чином питання стосовно переможця цього двобою.

Хоча до фінального свистка хорвати і намагалися відігратися, після перерви у їх виконанні хіба що запам'ятався удар Ракитичи, з яким впорався Ісакссон, та гол форварда донецького "Шахтаря" Едуардо, який через положення поза грою арбітр не зарахував.

Хорватія - Швеція 1:3

Голи: Ібрагимович (13, з пенальті), Ларссон (48, 69) - Й.Ольссон (44, автогол)

Хорватія: Плетикоса, Шимунич, Чорлука (Праньїч, 29), Шильденфельд, Срна, Віда (Перишич, 66), Ракитич, Модрич (Вукоєвич, 72), Манджукич (Кранчар, 46), Дуймович (Єлавич, 46), Олич (Едуардо, 46).

Швеція: Ісакссон, Меллберг, М.Ольссон, Гранквіст, Й.Ольссон, А.Свенссон (Хольмен, 46), Челльстрем (Вернблом, 46), Р.Ельм (Ларссон, 46), Ельмандер (Гвідетті, 46), Ібрагимович (Гюсен, 85), Тойвонен (Байрамі, 74).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Швеції розібралася з хорватами у Загребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі