четвер, 01 березня 2012 11:56

Збірна Польщі відкрила стадіон Євро-2012 нічиєю з Португалією
5

Фото: Reuters

У Варшаві товариським матчем між учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2012 року, збірними Польщі та Португалії, відбулася футбольна інавгурація головної польської арени – Національного стадіону. Вболівальники, які в останній вечір зими віддали перевагу походу на футболу перед іншими справами, навряд чи шкодували про зроблений вибір. 58-тисячник став свідком яскравої гри обох команд.

Не дивлячись на передматчеві обіцянки задіяти у зустрічі якомога більше підопічних, наставник поляків Францішек Смуда більшість своїх замін приберіг на останню десятихвилинку зустрічі. Це є зайвим свідченням того, що гра давалася господарям поля, незважаючи на відсутність лідера атаки Робета Левандовскі. Поляки не знітилися перед грізним суперником, який від самого початку поєдинку взяли м'яч під свій контроль і вже на перших хвилинах могли засмутити "біло-червоних", але Щенсни справився з ударом Нані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варшавський стадіон Євро-2012 буде відкрито вчасно

"Біло-червоні" відповіли неточним ударом Єленя, проте технічний Нані, накрутивши трьох опонентів, знов перевірив на пильність голкіпера господарів. Згодом Уго Алмейда  не реалізував чистий вихід з воротарем, не влучивши у "рамку". Під завісу першого тайму команди обмінялися вірними моментами: спочатку Єлень не скористався з помилки захисту команди Паулу Бенту та не зміг переграти голкіпера у ближньому бою, а у відповідь поляки отримали контратаку, яку завершував все той же Нані. Щенсни знову був на висоті, врятувавши свою команду від вірного голу.

Цікаво, що в тіні залишалися лідери та капітани суперників – Якуб Блащиковскі та Кріштіану Роналду. В обох гравців не пішли стандарти та дальні удари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній стадіон Євро-2012 відкриють матчем Польща - Португалія

А ось другий тайм пройшов за невеликої переваги підопічних Смуди. Практично протягом всієї другої половини поєдинку гра йшла фактично без моментів, але в останні 10 хвилин "Кадра" просто зім'яла опонента. Сигналом до активних дій став вихід на заміну представника "Трабзонспора" Адріана Мєжеєвскі. Цей півзахисник просто таки затероризував захист "європейських бразильців". На 84-й хвилині Славомір Пешко після передачі Меєжеєвскі не зміг переграти Руї Патрісіу ударом з лінії воротарського майданчика. А за дві хвилини воротар португальців знову рятує після гарматного пострілу представника "Трабзонспора".

Нічия – справедливий результат цього протистояння, але рахунок 0:0 не відповідає кількості гольових моментів, які команди не використали у цій грі.

Декілька слів про Національний стадіон. Незважаючи на усю критику, арена повністю впоралася із організацією поєдинку. Навіть газон, на який нарікали футбольні функціонери та спеціалісти, справив доволі приємне враження, а найбільш впізнаваний елемент стадіон, так званий шпиль, дійсно виглядає грандіозно.

Польща – Португалія 0:0

Польща: Щенсни – Піщек, Васілевскі, Перкі, Вавжиняк (Бьоніш, 84) – Полянскі (Матущик, 81), Дудка – Блащиковскі (Міля, 87), Обраняк (Мєжеєвскі, 81), Рибус (Пешко, 76) – Єлень (Гросіцкі, 67).

Португалія: Руї Патрісіу – Перейра, Пепе (Роланду, 67), Бруну Алвеш, Коентрау (Нельсон, 21) – Велозо – Роналду (Куарежма, 74), Моутіньо, Мейрелеш, Нані (Олівейра, 82) – Уго Алмейда (Поштіга, 66).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Польщі відкрила стадіон Євро-2012 нічиєю з Португалією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі