середа, 25 вересня 2013 16:52

"Збережу свій оселедець" - Усик підписав контракт з компанією Кличків
27

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Відомий український боксер Олександр Усик сьогодні підписав контракт з промоутерською компанією братів Кличків "К2 Promotion".

"Олександр — один із найсильніших любителів в українському боксі, - каже Віталій Кличко. - Усик прийняв рішення перейти у професіонали. Він підкорив практично всі вершини у любительському спорті — виграв чемпіонати Європи та світу, Олімпійські Ігри. Тепер він поставив перед собою нові завдання. Його майстерність та харизма будуть тішити глядачів дуже довгий час. Ми всі будемо тримати кулаки, щоб найближчим часом прозвучав гімн України на весь світ і Олександр боксував за звання чемпіона світу. Впевнений, що це завдання йому по силам."

Генеральний директор "K2 Promotions" Олександр Красюк зазначив, що контракт підписано на 5 років. Усик буде виступати в андеркарті поєдинків братів Кличків і битиметься на кращих світових аренах.

"Це найгучніше підписання в історії нашої кампанії. Усик виглядає найперспективнішим боксером у важкій вазі. За свою кар'єру у любителях він зібрав великий шолом у боксі. Також він дуже харизматична особистість. Всі пам'ятають як Саша яскраво святкував перемогу на Олімпіаді у Лондоні. Усик народився в один день із легендарним Мохаммедом Алі (17 січня)."

Усик пояснив чому вирішив перейти у професіонали.

"В любителях я досягнув всього. Можна було подвоювати ці досягнення, але я вирішив цього не робити. Скоро вся Україна побачить мене на професійному ринзі. Для мене дуже важливо стартувати тут. Я їздив в США та Англію, спілкувався з провідними промоутерами, але найкращу пропозицію мені зробила компанія "K2 Promotions". В Америку я ще доберуся, але вже за чемпіонськими поясами."

Під українську народну пісню "Їхали козаки" Усик та Красюк поставили підписи під контрактом і скріпили угоду потиском рук.

"Думаю, я буду готуватися в Україні. Все буде залежати від суперників і місця проведення бою. Перші поєдинки я проведу на Батьківщині у своїй вазі (до 91 кг). Розпочну з крузервейта, а потім буду переходити у суперважку категорію.

Як сказав Віталій Володимирович, якщо хочеш бути найкращим, працюй з найкращими. Брати Клички зараз володіють важким дивізіоном. Я по-тихенько також завоюю ці пояси і вони нікуди не поїдуть.

З тренером я вже практично визначився. Також я вже приступив до тренувальної роботи, адже бій уже не за горами."

Дебют Усика на профірингу пройде 9 листопада цього року у Києві.

"Мішків" не буде, - каже Кличко. - Суперниками Олександра будуть серйозні суперники, а бої будуть красивими."

Усик зазначив, що збереже свій відомий оселедець після переходу у професіонали.

"Мій оселедець — це не фішка. Якби це була просто фішка, то його б уже не було на голові. - каже Усик про свою зачіску. - Я народився в Україні, живу тут і прославляю свою країну. Так я висловлюю свою любов до Батьківщини. Це має бути у кожного. Людям бракує патріотизму. Я збережу свій оселедець. Якщо я буду дуже часто танцювати гопак, то людям це набридне. Виконуватиму його в особливих випадках. Трішки зачекайте, гопак обов'язково буде."

Усик пише вірші і читає реп.

"Зараз нічого нового немає. Зачитати старе? Я вже колись розповідав цей вірш. Називається "Карапулечка".

Козацкий дух у нас в сердцах.

Любовь несем родным и близким

И делаем мы больно тем, кого мы любим больше жизни

Родные, простите за поступки наши

и не держите на нас зла.

Ведь мы по жизни вместе с вами,

поддержка наша - небеса.

Віршем Усика завершилася прес-конференція, яка тривала більше як півгодини. Далі Олександр ще кілька хвилин позував для фотографів. Боксер зазначив, що поспішає до дружини, адже сьогодні, 25 вересня, подружжя відзначає четверту річницю весілля. Пара виховує двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Збережу свій оселедець" - Усик підписав контракт з компанією Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі