пʼятниця, 19 грудня 2008 10:11

Заарештували одного з керівників польського футболу

Польська поліція заарештувала в четвер Хенріка Клоцека, який місяць тому став членом правління Федерації футболу Польщі. Чиновник був затриманий в Гданську, після чого його перевезли до Вроцлава. Всього в країні арештовано 181 людину за підозрою до причетності в корупції у польському футболі, включаючи одного з кращих арбітрів Гжегожа Гілєвскі.

Клоцеку інкримінують участь в договірних матчах "Арки Гдині". У матеріалах слідства є зізнання декількох чоловік, які передавали гроші президентові Федерації футболу Поморського воєводства, пост якого впродовж декількох років займає Клоцек. Він співробітничав з Рішардом Ф., на прізвисько Перукар, який вважається головою польської футбольної мафії. І Клоцек, і Ришард Ф. контролювали вибір суддів, які призначаються на матчі "Арки Гдині"

Після розслідування, початого прокуратурою в лютому 2007 року, "Арка Гдиня" за участь в договірних матчах була переведена Федерацією футболу Польщі з вищого дивізіону в перший. На наступний сезон команда повернулася у вищу лігу.

Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Заарештували одного з керівників польського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі