понеділок, 18 червня 2007 13:35

З 2012 року скейтери братимуть участь в Олімпіадах

9 червня 2007 року спеціальна комісія МОК провела зустріч з офіційними представниками скейтбордного світу для того, щоб узгодити приблизний розклад Ігор і затвердити в ньому місце для змагань по скейтбордингу, повідомляє Спорт-Експрес.

На даний момент єдиною перешкодою, хай і тимчасовою, на шляху перетворення скейтбордингу в олімпійський вид спорту є, як не дивно, Міжнародна федерація велоспорту (ICU) – саме вона повинна визнати скейтбординг "своїм" видом спорту, і тоді Лондон в 2012 році відкриє всім скейтбордистам світу свої двері.

Олів"є Куєгінер (Olivier Queguiner), один з керівників ICU, під час прес-конференції заявив, що "технічно, логічно і номінально я не бачу ніяких труднощів, щоб включити скейтбординг в перелік видів спорту, підтримуваних нашою організацією. Я думаю, це питання часу".

Скейтбординг – третя "екстремальна" дисципліна, включена в офіційну програму Ігор. Першим став сноубординг, який був представлений в 1998 році на зимовій олімпіаді в Нагано (слалом-гігант і хаф-пайп), другий, – BMX, змагання по якому вперше пройдуть на Олімпіаді в Пекіні в 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «З 2012 року скейтери братимуть участь в Олімпіадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі