неділя, 30 вересня 2007 11:05

Визначився новий чемпіон світу з шахів

На першості світу з шахів, який проходить в Мексиці, став відомий переможець. Індієць Вішванатан Ананд, зігравши в останньому турі внічию з угорцем Петером Леко, зайняв перше місце і став новим чемпіоном світу. Наступного року його чекає матч-реванш з колишнім чемпіоном, росіянином Володимиром Крамником, повідомляє Лента.Ру.

Ананд і Леко уклали мирну угоду на 20-му ході. Після цього у індійського шахіста стало 9 очок, і основні претенденти - ізраїльтянин Борис Гельфанд і Крамник, не зможуть наздогнати його навіть у разі виграшу своїх партій в останньому турі. Перед завершальними туром у них було, відповідно, 7,5 і 7 очок.

Вішванатан Ананд, лідер рейтинг-листа ФІДЕ, вперше в кар"єрі став абсолютним чемпіоном світу. З 2000 по 2002 рік він володів чемпіонським титулом ФІДЕ, але тоді в шахах існувала і "класична" гілка, що вважалася престижнішою ("класичним" чемпіоном з 2000 по 2007 рік був Крамник).

Зараз ви читаєте новину «Визначився новий чемпіон світу з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі