четвер, 07 серпня 2008 14:56

Визначено десятку найдорожчих стадіонів світу (ФОТО)
5

Видання Forbes опублікувало ще один рейтинг, присвячений найдорожчим стадіонам світу, повідомляє Лента.Ру.

Перше місце зайняв британський "Вемблі", побудований в 2006 році. На його зведення було потрібно півтора мільярди доларів.

Відразу за "Вемблі" слідує олімпійський стадіон в канадському Монреалі. Він був зведений ще в 1976 році і здатний вміщати до 60 тисяч глядачів. На стадіоні проводяться бейсбольні ігри та змагання з американського футболу. На будівництво арени було витрачено 1,4 мільярда доларів.

Також більше мільярда доларів було потрібно для будівництва "Медісон Сквер Гарден" в Нью-Йорку, де проводяться баскетбольні і хокейні матчі, а також концерти. Цей майданчик був зведений ще в 1968 році.

На будівництво "Стад де Франс" в Парижі, який був відкритий до чемпіонату світу з футболу 1998 року, Франція витратила трохи менше мільярда доларів. Це дозволило стадіону зайняти четверте місце в списку найдорожчих арен миру.

П"ятірку замкнув "Роджерс Центр" в Торонто. Він використовується для проведення бейсбольних і футбольних матчів. На його зведення в 1989 році було потрібно 930 мільйонів доларів.

Окрім вищеперерахованих арен, в десятку увійшли також "Емірейтс" в Лондоні, "Солдер Філд" в Чікаго, "Сафеко Філд" у Вашингтоні, "Лукас Ойл" в Індіанаполісі і "АНЗ-стадіум" в Сіднеї.

Зараз ви читаєте новину «Визначено десятку найдорожчих стадіонів світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі