четвер, 08 вересня 2011 13:25

Віталій Кварцяний заступився за Блохіна

Віталій Кварцяний заступився за Блохіна

Головний тренер "Волині" Віталій Кварцяний оцінив ситуацію в збірній України і закликав дочекатися чемпіонату Європи 2012-го року, повідомляє "Сегодня".

"Хлопці намагалися в Празі. Але допустили помилки, яких могло й не бути. Те, що багатьом не вистачає характеру, - факт. У Тимощука він є, у Вороніна. Це видно. Девіч теж рухався на характерному креативі.

А ось молоді не змогли показати зуби. У них вони просто невеликі. Але вони виростуть. На Євро-2012 це буде інша, сильна команда", - упевнений наставник "Волині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блохін - не якийсь перукар з вулиці" - Кварцяний

Крім того, Кварцяний виступив проти відставки Олега Блохіна з поста тренера національної збірної.

"100% - ні. Блохін правильно працює. Я б сильно лаяв гравців. А у нього вистачає сили волі не лаяти. Великому футболістові вдвічі важче розуміти помилки нинішніх збірників, тому що він все робив краще - забивав, тікав, не втрачав. Але він розуміє. Я його за це поважаю.

Блохін хоче знайти центральних захисників, які б створили стіну в обороні. Але вони поки не можуть видати надпотуги. Втім, незабаром мають повернутися в гру Михалик і Чигринський. У них більше досвіду, ніж у нинішніх центрбеків, не вважаючи Кучера. Але той весь час грає на межі червоної картки. Так не можна. Плюс я б дав більше шансів Хачеріді. Просто з ним треба знайти контакт. Яком би він не був піжоном, але всередині у нього - все одно футбол. І він дуже сильний гравець у повітрі - такого у нас більше немає. А без міцності, сили не можна розраховувати на успіх", - вважає Кварцяний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліппі футбол потрібен, як мені торішній сніг" - Кварцяний

Також тренер поділився своєю думкою про натуралізованого гравця збірної та харківського "Металіста" Марко Девіча.

"Він людина з совістю, намагається не підвести тренерів, які його запросили. Але натуралізація - виняток, а не правило. Важливо інше. Не може бути у Тимощука самовіддача в 120%, а у Гая - 70%. Мінімум - 100% у кожного. Тоді буде команда.

Невдача закінчиться. І моменти будуть реалізовані в голи, в результат. Упевнений, той самий Девіч найважливіші м'ячі за збірну заб'є в найближчому майбутньому", - упевнений тренер "Волині".

Нагадаємо, у вівторок, 6 вересня, в Празі збірна Чехії розгромила гостей з України. Команда Олега Блохіна, яка готується до Євро-2012, пропустила чотири м'ячі. Крім того, завдяки цьому поразки збірна Україна поставила відразу кілька антирекордів.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кварцяний заступився за Блохіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі