вівторок, 23 червня 2009 15:42

Віталій Кличко хоче провести бій на "Донбас Арені"

Віталій Кличко хоче провести бій на "Донбас Арені"

У Віталія Кличка в ніч з суботи на неділю був прекрасний настрій. По-перше, його молодший брат - Володимир - впевнено переміг Руслана Чагаєва. По-друге, незадовго до цього команда Віталія здобула перемогу над WBC у суді, довівши, що рішення Всесвітньої боксерської ради, яке нав"язувала українцеві в наступні суперники росіянина Олега Маскаєва, не є легітимною.

БЛІК: - Віталію, як вам бій молодшого брата?

- Володимир провів прекрасний поєдинок. Сподіваюся, що більше 60 тисяч глядачів, які відвідали цей бій, і мільйони телеглядачів, що дивилися зустріч по телевізору, отримали величезну насолоду від такого боксу.

БЛІК: - Ви тепер можете провести добровільний захист свого чемпіонського титулу. Можете назвати свого майбутнього суперника?

- На даному етапі я розглядаю два варіанти - або англійця Девіда Хея, або Миколу Валуєв. Реалізацію мого бою з росіянином ускладнює одна проблема. Нам так не хочеться знову сідати за стіл переговорів зі співпромоутером Миколи Доном Кінгом.

З цією людиною настільки важко розмовляти і торгуватися. Але ми вимушені робити це. Навіть не знаю, як пройдуть наші майбутні переговори. Адже, на жаль, від самого Валуєва тут залежить небагато - головне слово буде за його промоутерами.

БЛІК: - Можете детальніше розповісти про свою перемогу в суді над Всесвітньою боксерською радою?

- Так, ми виграли цей судовий процес. Нагадаю, Олег Маскаєв побував у нокауті від нігерійця Семюеля Пітера, якого я у свою чергу нокаутував. Як такий боксер може бути обов"язковим претендентом? Інтересу до поєдинку Кличко-Маскаєв у боксерського світі і американського телеканалу НВО немає.

А я і Володимир боксуємо не для себе - ми боксуємо для глядача. Якщо ж Олег Маскаєв має величезне бажання помірятися силами зі мною і довести, що він все-таки мене колись нокаутував, що абсолютно не відповідає дійсності, я його запрошую попрацювати моїм спаринг-парнером у своєму тренувальному таборі.

БЛІК: - Команда Маскаєва може оскаржити це судове рішення?

- Ні, рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

БЛІК: - Тепер ви теж захочете проводити свої бої на футбольному стадіоні?

- Чому ні? Адже зараз величезна кількість глядачів хоче споглядати поєдинки братів Кличків наживо. І у вересні для цього є всі передумови. Наприклад, здорово б було провести поєдинок проти Миколи Валуєва в Донецьку, де на той час відкриється новий ультрасучасний п"ятизірковий футбольний стадіон.

БЛІК: - Ви вже вирішили, де проведете два завершальні місяці літа?

- Якщо мій бій буде запланований на вересень, то цей час мені доведеться провести в тренувальному таборі, готуючись до поєдинку.

"БЛІК"

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко хоче провести бій на "Донбас Арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі