середа, 02 липня 2008 12:58

Вісім китайців попалися на допінгу

Вісім китайських спортсменів, зокрема двоє учасників майбутньої Олімпіади-2008 у Пекіні, дискваліфіковано у зв"язку з вживанням допінгу.

Як розповів Чжао Цзянь, заступник голови Антидопінгового агентства КНР (CHINADA), в числі покараних два китайські плавці, два атлети, важкоатлет, борець, двоє стрибунів у воду. Двоє зі спортсменів, які провинилися, плавець Оуян Куньпен (OuyangKunpeng) і борець Ло Мен (LuoMeng), члени олімпійської збірної Китаю, отримали довічну дискваліфікацію.

Про дискваліфікацію прославленого китайського плавця, триразового срібного призера Азіатських ігор-2006 року, триразового чемпіона універсіади-2003 Оуяна Куньпена китайські ЗМІ повідомили у п"ятницю.

Разом з викритими в допінгу спортсменами довічно покарані і їх тренери.

В цілому, за офіційними даними, було проведено 5 тисяч тестів. За даними CHINADA, до 20 червня в Китаї було проведено 5 тисяч 236 із запланованих 9,5 тисяч тестів, яким піддадуться китайські спортсмени до початку Ігор.

Разом з тим, вважають фахівці, це число може зрости.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Вісім китайців попалися на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі