четвер, 07 травня 2009 15:46

VIP-фани розповіли, за кого вболіватимуть

VIP-фани розповіли, за кого вболіватимуть

Відомі спортсмени - про шанси "Динамо" та "Шахтаря" потрапити у фінал Кубка УЄФА

Юрій БІЛОНОГ - олімпійський чемпіон Афін-2004 в штовханні ядра:

- Звітну зустріч дивитимуся обов"язково і як спортсмен, який захищає кольори суспільства "Індустріальний союз Донбасу", обов"язково вболіватиму за "Шахтар". Більш того, готовий зробити конкретний прогноз - гірники переможуть з рахунком 1:0.

Олександр ВОЛКОВ - президент Федерації баскетболу України:

- У першій половині київського матчу господарі володіли перевагою, але після перерви помітно зменшили темп і в результаті отримали необов"язковий гол. Що поробиш, домашні стіни не завжди допомагають і в баскетболі, додаючи відповідальності, а відповідно скутості. Вирішальним чинником у матчі, думаю, стане індивідуальна майстерність лідерів "Динамо" або "Шахтаря".

Як підказує мій досвід, сім з десяти матчів такого рівня виграють не команди, а гравці, яких вистачає і в Києві, і в Донецьку. Причому, вистрілити може практично будь-який гравець: пригадайте подвиг Кравця у Валенсії! Як би там не було, дуже шкода, що два українські клуби зустрілися трохи раніше, і у фіналі одного з них не буде. Такі самі відчуття охоплювали мене під час протистояння "Динамо" з "Металістом".

Олександр КРИКУН - голова комісії атлетів НОК України:

- Перший матч пропустив через те, що повертався в столицю з Криму, про що дуже шкодую. Вболівати збираюся за "Динамо", оскільки з дитячих років поважаю цей бренд. Крім того, подобається робота Сьоміна, який зумів на відміну від своїх попередників, порозумітися з гравцями. Серед них теж є талановиті хлопці.

Пам"ятаю, свого часу, коли Яковенко привіз до Києва Мілевського, легкоатлети займалися на одній базі з молодими футболістами в Конча-Заспі, і про Артема вже тоді говорили, як про молоду зірку. Але на даний момент він використовує не більше тридцяти відсотків свого потенціалу, моментами просто копіюючи Блохіна. Але копія завжди гірша за оригінал...

Василь ЛОМАЧЕНКО - олімпійський чемпіон Пекіна-2008 з боксу:

- Я і сам люблю поганяти м"ячик - можливо, навіть більше, ніж вболівати за одну з команд, сидячи біля телевізора. Та і український футбол, якщо чесно, мені подобається не особливо: далі за підсумкові огляди захоплення ним не йде. Куди краще в цьому виді спорту розбираються мої друзі: ось вони і складуть мені компанію при перегляді матчу "Шахтаря" з "Динамо". Зараз запитаю, за кого вболіватимуть... Говорять, за "Динамо". Отже, і мені доведеться одягатися в біло-блакитні кольори.

Володимир ТУКМАКОВ - головний тренер збірної України з шахів:

- Взагалі-то, я вважаю себе прихильником англійської Прем"єр-ліги, тоді як в Україні особливих переваг не віддаю ні "Динамо", ні "Шахтареві", ні навіть рідному "Чорноморцеві". Але в даному випадку обгортка виглядає привабливіше: мова йде про боротьбі за путівку у фінал Кубка УЄФА, де нас чекає далеко не останній представник бундесліги.

Втім, і киян з гірниками я вважаю колективами міцного європейського рівня, і міжнародний досвід їм не позичати. Формально шанси "Шахтаря" виглядають кращими, тим більше що гірники мріють узяти реванш за безнадійно програне золото чемпіонату. Але це всього лише теорія, яка не завжди співпадає з практичною частиною.

Сергій ЛІЩУК - баскетболіст "Азовмаша" і збірної України:

- Я дуже люблю футбол і завжди прагну стежити за виступом українських команд. Якщо говорити про симпатії, то на першому місці у мене донецький "Шахтар". Перший півфінальний матч, якщо чесно, насилу додивився до фінального свистка - настільки сильно переживав за команду Мірчі Луческу. Добре, що Фернандіньо забив у другому таймі - перед звітним матчем у гірників буде перевага.

Із задоволенням подивився б футбол на стадіоні, але у нас на час гри призначено тренування в Маріуполі. Коли є можливість, завжди ходжу на стадіон - цього сезону був на іграх з "Барселоною" і "Тоттенхемом". Для "Шахтаря" і "Динамо" матч буде, мабуть, найбільш важливим зі всіх зіграних цими командами між собою. На мій погляд, у фінал Кубка УЄФА вийде "Шахтар".

Станіслав МЕДВЕДЕНКО - дворазовий чемпіон НБА в складі "Лос-Анджелес Лейкерс":

- За перипетіями першого півфінального поєдинку спостерігав з трибун стадіону "Динамо". Гра вийшла трохи сумбурна, але, чесно кажучи, я цього і чекав. Всі розуміли, що все вирішиться в Донецьку, тому після того, як рахунок став 1:1, обидві команди заспокоїлися, змирившись з результатом. Знаю, нашим грандам за місяць прийдеться зіграти 4 або 5 матчів в різних турнірах, але я б не порівнював цю серію з матчами плей-офф у баскетболі.

Все-таки Кубок УЄФА, чемпіонат і Кубок України - різні турніри і зрозуміло, що пріоритет для обох клубів - єврокубок. Тим більше що кияни вже без п"яти хвилин чемпіони. Я дуже радий, що як мінімум один наш клуб зіграє у фіналі престижного європейського турніру. У баскетболі, думаю, така ситуація найближчими роками для нас нереальна, оскільки цьому виду спорту практично ніхто не приділяє увагу. Хто пройде у фінал? Я як киянин вболіватиму за "Динамо", але шанси, на мій погляд, рівні в обох команд. Кому більше пощастить, той і зіграє в Стамбулі.

Дмитро ХРИСТИЧ - хокеїст збірних СРСР, України і клубів НХЛ 1990-2000-х років:

- Я не дуже великий футбольний уболівальник, але в четвер підтримуватиму "Динамо" в матчі з "Шахтарем". По телевізору. Перший матч також дивився по телевізору, але не повністю. Кияни цього року набагато упевненіше йдуть в чемпіонаті країни: 12 очок переваги про багато що говорять... Коли останній раз був на стадіоні на футбольному матчі, вже і не пригадаю. Пам"ятаю тільки, що "Динамо" тоді в єврокубковому матчі програло якійсь французькій команді. Тоді я зрозумів, що краще мені на трибуну не ходити, якщо бажаю киянам перемоги.

Знаю, що на півфінал Кубка УЄФА середня ціна квитків - 500 гривень. Не знаю, що б мене змусило відправитися на матч за такі гроші. Навіть на фінал би навряд чи пішов. І справа навіть не в сумі, а в тому, що я з динамівцями не знайомий. Раніше, коли я був молодим хокеїстом, ми близько дружили з футболістами. Зараз інші часи - наші види спорту далекі один від одного.

За матеріалами sport.com.ua, газета "СЭ в Украине"
Зараз ви читаєте новину «VIP-фани розповіли, за кого вболіватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі