четвер, 24 березня 2011 14:52

Ветеран збірної Бразилії назвав поїздку в Грозний дурною і безвідповідальною

Ветеран збірної Бразилії назвав поїздку в Грозний дурною і безвідповідальною

Чемпіон світу 1994 року з футболу бразилець Раї на своєму офіційному сайті розповів про поїздку в Грозний на товариський матч з командою Рамзана Кадирова. Раї заявив, що гра носила популістський характер, а своє рішення поїхати до Чечні назвав дурним і безвідповідальним. Раї підкреслив, що він отримав урок, і згодом буде вести себе більш пильними.

Раї сказав, що поїхати в Грозний йому запропонував агент, і футболіст "з необережності" відповів згодою. Гравець підкреслив, що його рішення не було мотивоване фінансовою вигодою, оскільки за матч у Чечні він отримав відносно невеликі гроші.

Раї зазначив, що він зрадів, зустрівши старих друзів по збірній Бразилії, а в аеропорту Грозного команду чекав теплий прийом. Потім, за словами Раї, футболісти проїхали містом, ситуацію в якому гравець охарактеризував словами "військовий клімат". Раї підкреслив, що в чеченській столиці висять гігантські фотографії людей, які перебувають при владі, а на вулиці виходить дуже мало людей.

За словами Раї, перекладач повідомив йому, що Грозний на 98 відсотків був зруйнований під час війни. Футболіст також зізнався, що він чув про звинувачення у порушенні прав людини, які неурядові організації висувають на адресу чеченської влади.

Раї сказав, що про те, хто саме буде протистояти ветеранам збірної Бразилії, він дізнався незадовго до початку матчу. Футболіст підкреслив, що його попросили "грати не в повну силу". За словами Раї, незважаючи на те, що за команду Кадирова виступали Руд Гулліт і Лотар Маттеус, грати на рівних з бразильцями вона не могла. Раї зазначив, що у складі команди Кадирова було кілька людей, ніколи не грали у футбол професійно.

Раї підкреслив, що тепер він пильніше буде стежити за політичними процесами в Росії та Чечні. Поїздку в Грозний футболіст назвав "важливим досвідом".

Матч команди Кадирова з ветеранами збірної Бразилії пройшов у Грозному 8 березня 2011. Бразильці виграли з рахунком 6:4, а Кадиров забив в цій зустрічі два голи і двічі не реалізував пенальті. Глава Чечні стверджував, що бразильці грали в Грозному безкоштовно, "на знак поваги до чеченського народу".

Раї вважався одним з кращих гравців Бразилії в 1990-і роки. За збірну країни він провів 51 матч і забив 17 голів. На клубному рівні Раї виступав за кілька бразильських клубів і французький ПСЖ.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран збірної Бразилії назвав поїздку в Грозний дурною і безвідповідальною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі