пʼятниця, 20 лютого 2009 14:23

Вболівальників "Металіста" хотіли вигнати з італійського стадіону

Вболівальників "Металіста" хотіли вигнати з італійського стадіону
До Італії харків"яни відправилися з непоганим ескортом. Вболівати за своїх поїхав навіть мер міста Михайло Добкін. Як завжди, за грою футболістів з трибун спостерігали президент клубу Олександр Ярославський та віце-президент ФФУ і за сумісництвом харківський віце-губернатор Сергій Стороженко. Потужна група підтримки була точно не зайвою - італійські тіффозі не дарма славляться на весь світ.

- Матч пройшов дуже емоційно, багато в чому за рахунок атмосфери на стадіоні, італійці набагато темпераментніші вболівальники, ніж інші нації, тому і ми прагнули щосили підтримувати наших хлопців, - розповіла "Комсомолке" дружина капітана "Металіста" Неля Горяїнова, яка традиційно підтримувала чоловіка на трибуні. - Звичайно, нас було мало, але ми постійно тримали зв"язок із дружинами футболістів, які не змогли приїхати на матч, обговорювали гру. Після фінального свистка на поле одразу вийшли Олександр Ярославський, Михайло Добкін і Сергій Стороженко - вони першими привітали хлопців із перемогою.

Окрім дружин футболістів і чиновників підтримати улюблену команду приїхали близько двохсот найвідданіших фанатів "Металіста". Який галас створила ця маленька компанія, можна судити виходячи з того, що засмучена пропущеним голом італійці навіть хотіли вигнати харків"ян зі стадіону, щоб вони своїми переможними криками не діяли їм на нерви.

- Після того, як Олійник забив гол, наші вболівальники почали радіти, - розповідає прес-секретар ФК "Металіст" Сергій Родіонов. - Мабуть, італійців це зачепило за живе. Прес-секретар "Сампдорії" вивів хлопців із трибун. Але потім ми залагодили це непорозуміння, і вболівальники повернулися на стадіон.

Прес-секретар "Сампдо рії" розізлився на українців і вивів їх з трибун.

В Італії себе проявили міжсезонні придбання клубу. Автор єдиного в матчі гола - Денис Олійник - новачок у
харківській команді. Окрім нього "Металіст" посилили аргентинський півзахисник Вальтер Асеведо та захисник Андрій Березовчук (вихованець донецького "Металурга").

На післяматчевій прес-конференції тренер харків"ян Мирон Маркевич зізнався, що виграти у італійців багато в чому допомогла фортуна.

- В принципі, нічийна гра, але ми виграли, - оцінив ситуацію харківський тренер. - У "Сампдорії" були моменти так само, як і у нас. Дуже небезпечні передачі були в наш штрафний майданчик, та і хвилювання гравців було помітне. В кінці поєдинку команда почала грати на утримання рахунку. Я думаю, в Харкові ми гратимемо абсолютно по-іншому.

Домашній матч із "Сампдорією" харків"яни проведуть у наступний четвер - 26 лютого. Переможець зіграє в 1/8 фіналу з київським "Динамо" або "Валенсією".

Фанат, КП

Зараз ви читаєте новину «Вболівальників "Металіста" хотіли вигнати з італійського стадіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі