пʼятниця, 20 червня 2008 13:14

В українському баскетболі виник розкол

Керівники шести клубів української баскетбольної суперліги - "Будівельника", "Дніпра", "Кривбасбаскета", "Політехніки", "Черкаських мавп" та "Одеси" - заявили про намір створити в новому сезоні професійну баскетбольну лігу.

Представники названих клубів оприлюднили відкритий лист на ім"я президента федерації баскетболу України Олександра Волкова. У ньому критикується діяльність ФБУ, яка, на думку авторів листа, функціонує "в інтересах найсильніших українських клубів - БК "Київа" і маріупольського "Азовмаша".

Однією з принципових особливостей ліги повинне стати введення нижнього порогу і верхньої планки бюджетів клубів. Ще однією з найважливіших ініціатив ПБЛ є введення ліміту на легіонерів. Передбачається, що з наступного сезону в заявках українських клубів повинно бути не більше семи легіонерів, при цьому на майданчику під час гри повинен знаходитися як мінімум один українець. Через рік ліміт хочуть посилити до шести легіонерів в заявці і двох українців на майданчику.

Відразу ж після оприлюднення ініціативи створення ПБЛ спортивний директор "Азовмаша" Рімас Гірскіс висловив сумнів, що "Київ" і "Азовмаш" влаштують такі умови, як введення обмежень з бюджетів.

"У киян і маріупольців серйозні амбіції на міжнародній арені. Чому ж ці клуби повинні себе обмежувати в коштах, які необхідні для досягнення поставлених завдань?" - заявив Гірскіс.

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «В українському баскетболі виник розкол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі