пʼятниця, 05 грудня 2014 11:57

У Росії заявили, що виконають рішення УЄФА по Криму

У Росії заявили, що виконають рішення УЄФА по Криму
Мутко не побачив у рішенні УЄФА "ніякої драми" lenta.ru

Рішення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заборонити кримським клубам виступати у змаганнях під юрисдикцією Росії не піде на користь футболу. Про це, як повідомляє ТАСС, заявив у четвер, 4 грудня, міністр спорту РФ Віталій Мутко.

За словами глави Мінспорту, у рішенні УЄФА немає "ніякої драми", і воно прийнято відповідно до статуту організації. "Вони (УЄФА) хочуть зробити там спеціальну юрисдикцію, надавати фінансову підтримку і розвивати футбол у Криму. У них є статут, і вони не хочуть йти проти нього. Ми ж будемо намагатися шукати вихід з цієї ситуації", - сказав Мутко.

При цьому міністр висловив задоволення у зв'язку з тим, що Російський футбольний союз (РФС) уникнув санкцій з боку УЄФА, передає РІА Новини. РФС, за словами Мутко, повинен отримати роз'яснення від УЄФА з приводу кримських клубів і зрозуміти, як діяти далі.

"Вони вважають, що потрібен якийсь період, щоб Крим мав самостійний футбол. Тільки далі що? Що професійним клубам робити і футболістам? Що, збірну там свою створювати? А якщо вона захоче грати десь? Тут запитань більше, ніж відповідей. Тут потрібно, щоб РФС досить активно працював з УЄФА і отримав роз'яснення, як далі бути", - заявив глава Мінспорту.

Мутко також пояснив, що для виступу кримських клубів під егідою РФС потрібна згода Федерації футболу України, якої немає. "Ясно, що ми зараз один одного не чуємо, українська федерація таку згоду не дає. І в Україні не можуть ці клуби грати", - поскаржився міністр, запевнивши, що Росія "не залишить" кримські клуби.

Раніше у четвер, 4 грудня, УЄФА виніс заборону на участь у чемпіонаті Росії кримських клубів. Рішення набуде чинності з січня 2015 року. Таким чином, СК ЧФ, ТСК і "Перлина", які грають у другому дивізіоні, з нового року не зможуть виступати в російській першості. В РФС вже заявили, що підкоряться рішенню УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили, що виконають рішення УЄФА по Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі