субота, 13 січня 2018 11:00

"В Неймара і Мбаппе є тільки один шанс отримати Золотий м'яч"

"В Неймара і Мбаппе є тільки один шанс отримати Золотий м'яч"
Неймар і Кіліан Мбаппе виступають за ПСЖ

Зараз Ліонелю Мессі і Кріштіану Роналду не існує альтернативи, але першого нового володаря Золотого м'яча ми можемо побачити після Кубка світу-2018.

Таку думку Gazeta.ua висловив Дан Елвінгер, журналіст газети Tageblatt, Люксембург.

Роналду став володарем Золотого м'яча-2017. Португалець отримав приз удруге поспіль. Всього на його рахунку 5 Золотих м'ячів.

"Ми живемо в історичний час, - каже Елвінгер. - Ніколи раніше і, очевидно, що ніколи у майбутньому у світовому футболі не буде домінування двох "інопланетян" як Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду. Насправді їм не існує альтернативи. Золотий м'яч - індивідуальна нагорода. Ці двоє футболістів залишаються найбільш досконалими і найкращими гравцями на планеті. Але цей період не триватиме вічно. У цьому сезоні Кріштіану виступає не так яскраво, в той час як Ліонель все ще на вершині і утримує свій рівень.

Першого нового володаря Золотого м'яча ми можемо побачити після Кубка світу-2018. Найгостріші суперники для Мессі і Роналду — це Неймар і Кіліан Мбаппе, які виступають за ПСЖ. Але для них є тільки один шанс отримати нагороду. Потрібно виграти Лігу чемпіонів і Кубок світу зі своєю збірною.

Можливо, нам варто спробувати змінити свої погляди на футбол. Тоді розпочнеться нова ера. Чому ми шукаємо найкращого гравця світу саме серед атакувальних футболістів? Добре, давайте будемо реалістами. Вони зачаровують нас своїми голами і вони відповідальні за шоу, яке так люблять вболівальники. Тим не менше, долю чемпіонств вирішує хороший захист. Чому не дати Золотий м'яч-2018 Матсу Хуммельсу чи Серхіо Рамосу?

Можливо, нам варто спробувати змінити свої погляди на футбол. Тоді розпочнеться нова ера. Чому ми шукаємо найкращого гравця світу саме серед атакувальних футболістів?

З 2008 року тільки Веслі Снейдер заслужив опинитися вище Мессі чи Роналду. У 2010 році він провів фантастичний сезон в міланському "Інтері". Команда тоді виграла всі можливі трофеї. Також Снейдер допоміг збірній Нідерландів дійти до фіналу Кубка світу-2010, де перемогу святкували іспанці. Ар'єн Роббен у вирішальному матчі не забив після геніального пасу Веслі. Якби Нідерланди виграли турнір, то Снейдер отримав би Золотий м'яч.

Там також втрутився ще один момент. В 2010 році нагороду вперше разом організували журнал France Football і ФІФА. Переможця вперше обирали голосуванням журналісти, футболісти і тренери. Якби все проходило за старою схемою, то Снейдер виграв би Золотий м'яч, адже представники преси обрали його, як першого номера", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби Неймар не пішов з "Барселони", то 100% отримав би Золотий м'яч"

Більше про те, хто має отримати "Золотий м'яч" після Мессі та Роналду , читайте в журналі "Країна" від 11 січня.

Зараз ви читаєте новину «"В Неймара і Мбаппе є тільки один шанс отримати Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі