субота, 03 лютого 2007 19:15

В Італії хочуть відмінити чемпіонат і критикують політику клубів

 

Президент Асоціації футболістів Італії Серджіо Кампана виступив з пропозицією припинити всі футбольні змагання з метою припинення проявів вандалізму на трибунах, повідомляє Футбол.ua.

Про необхідність подібних різких заходів він висловився після трагічних подій на Сіцілії, де після матчу "Катанья" - "Палермо" представники
ультрас влаштували бійку, в результаті якої 1 поліцейський загинув і близько сотні чоловік були госпіталізовані.

- Я повністю підтримую рішення федерації про відміну матчів найближчого туру. Проте хочу, щоб громадськість звернула увагу на мою пропозицію, суть якої зводиться до заборони на проведення футбольних матчів в Італії протягом року. За цей час ми повинні спробувати викоренити зло, - заявив Кампана, що закликав італійців перейняти досвід Англії.

Міністерство внутрішніх справ Італії піддало різкій критиці бездіяльність клубів країни, при потуранні яких групи ультрас перетворилися на бойові формування. Вчорашні трагічні події в сіцілійському місті Катанья лише підтверджують цю думку.

- В позиції клубів було дуже багато елементів політики невтручання. Мої люди ризикують життям, і в таких умовах я не дозволю поліцейським працювати на футбольних матчах, - заявив міністр внутрішніх справ Джуліано Амато.

Останнім часом керівники італійських клубів стали робити великі поступки групам ультрас. Досить відзначити, що недавно тренер "Мессіни" Бруно Джордано був звільнений за підсумками зустрічі президента клубу П"єтро Франці з головою фанатського угрупування.

Зараз ви читаєте новину «В Італії хочуть відмінити чемпіонат і критикують політику клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі