пʼятниця, 20 березня 2009 12:24

Усі учасники чвертьфіналу Кубку УЄФА

Усі учасники чвертьфіналу Кубку УЄФА
Склав з себе повноваження чинний володар Кубка УЄФА – пітерський "Зєніт". Причому, сталося це не без допомоги суддів. Якщо у першому матчі з "Удінезе" рішення арбітра стосовно пенальті на 92-й хвилині було спірним, то у Санкт-Петербурзі рефері навпаки не помітив чисту гру рукою. Відтак, до середини першого тайму рахунок був незмінним – 0:0. Але на 34-й хвилині Анатолій Тимощук ударом головою таки вивів господарів уперед.

Проте, одного м"яча після виїзних 0:2 було замало для підопічних Діка Адвоката. По перерві Данні, Павло Погрєбняк і Анатолій Тимощук мали можливості перевести гру у овертайм, але їхнім ударам або бракувало влучності, або на заваді ставав голкіпер. Відтак, рахунок до кінця зустрічі залишився незмінним, а італійський "Удінезе" крокує далі.

Неймовірний матч продемонстрували "Галатасарай" та "Гамбург". Німці після домашньої нічиєї 1:1 мали забивати на виїзді. Проте, з цим спочатку краще впоралися господарі. Наприкінці першого тайму Гаррі К"юел з пенальті вивів турків уперед. Одразу по перерві "Гала" подвоїла перевагу. Відзначився Мілан Барош. Після такого холодного душу "Гамбург" зумів таки оговтатися. Впродовж трьох хвилин Паоло Герреро оформив дубль і тим самим подарував "Гамбургу" чудовий шанс на вихід до чвертьфіналу.

За рахунку 2:2 керманич турків Бюлент Каркмаз зробив кілька замін, які мали б підсилити атакуючі дії господарів. І таки підсилили, проте слабшими стали оборонні позиції. Цим сповна скористався Івіца Оліч, який вже у компенсований час забив третій м"яч у ворота "Галатасарая". Відтак 3:2 – і "Гамбург" у чвертьфіналі.

"Манчестер Сіті" аж ніяк не очікував, що матч-відповідь з датським "Ольборгом" виявить переможця у
серії після матчевих пенальті. До 84-ї хвилини рахунок був нічийним – 0:0. І англійський клуб повністю задовольняв цей результат. Адже вдома "Сіті" здобув перемогу – 2:0. Перший неприємний для англійців дзвіночок пролунав після того, як Лутон Шелтон забив перший м"яч. А у компенсований час остаточно ввів у транс англійських футболістів рефері поєдинку. Француз Стефан Ланнуа призначив одинадцятиметровий за гру рукою Чедвіном Евансом. Пенальті реалізував Мікаель Якобсен – 2:2. Дві додаткові 15-хвилинки переможця виявити не змогли. А в серії післяматчевих пенальті більш досвідчений Шей Гівен двічі виходив переможцем в очній дуелі з датськими футболістами. Натомість, його одноклубники ідеально реалізували свої спроби. – 4:2 по пенальті та "Манчестер Сіті" в ¼-фіналу.

У заключному матчі четверга виїзний успіх святкував ПСЖ.

У чвертьфіналі гратимуть команди: "Динамо", "Шахтар", "Удінезе", "Гамбург", ПСЖ, "Манчестер Сіті", "Вердер" та "Марсель".

Жеребкування ¼-фіналу відбудеться сьогодні о 14.10. Пряму трансляцію подій з Ньону дивіться на телеканалі "Мегаспорт".

Футбол. Кубок УЄФА. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді.

Металіст /Україна/ 3:2 /0:1/ Динамо /Україна/
Шахтар /Україна/ 2:0 /0:1/ ЦСКА /Росія/
Зєніт /Росія/ 1:0 /0:2/ Удінезе /Італія/
Галатасарай /Туреччина/ 2:3 /1:1/ Гамбург /Німеччина/
Брага /Португалія/ 0:1 /0:0/ ПСЖ /Франція/
Ольборг /Данія/ 2:0 пен. 2:4 /0:2/ Манчестер Сіті /Англія/
Сент-Етьєнн /Франція/ 2:2 /0:1/ Вердер /Німеччина/
Аякс /Нідерланди/ 2:2 д.ч. /1:2/ Марсель /Франція/

megasport.tv, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Усі учасники чвертьфіналу Кубку УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі