субота, 12 березня 2011 13:57

Уряд Греції хоче ліквідувати футбольну Суперлігу

Уряд Греції хоче ліквідувати футбольну Суперлігу

Уряд Греції доручив національній футбольній асоціації взяти на себе проведення чемпіонату країни з футболу у вищій лізі замість Суперліги, заявив у п'ятницю генеральний секретар по спорту в грецькому уряді Панос Біцаксіс.

В даний час грецький чемпіонат організовує Суперліга, створена в 2006 році. В останні тижні у відношенні цієї організації були висунуті звинувачення в корупції і причетності до договірних матчів, які розслідує прокуратура. Крім того, рутинними стали серйозні конфлікти між учасниками чемпіонату, включаючи провідні клуби "Олімпіакос" і "Панатінаїкос".

"Суперліга не підходить для того, щоб організовувати чемпіонат", - заявив Біцаксіс в листі до грецької футбольної асоціації.

Крім того, щоб впоратися з постійними скандалами навколо суддівства, чиновник запропонував запрошувати на деякі матчі національного чемпіонату іноземних арбітрів.

Якщо наміри грецької влади будуть реалізовані, Суперліга буде де-факто скасована.

Суперліга назвала звернення генсека зі спорту "перебільшеним, нетактовним і невідповідним". За заявою організації, в її проблемах винна не вона сама, а "зовнішні сили", які не називаються.

Керуюча рада Суперліги збереться на екстрене засідання 15 березня, щоб обговорити ситуацію, що виникла.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Греції хоче ліквідувати футбольну Суперлігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі