пʼятниця, 30 листопада 2007 13:04

Юніорську збірну України з футболу чекає випробування іспанцями

У четвер, 29 листопада, у французьких Каннах відбулося жеребкування елітного раунду кваліфікації Євро-2008 (U-19), а також першого відбірного етапу Євро-2009 (U-17). Таким чином своїх суперників отримали дві наші команди - Олександра Лисенка та Олександра Головка відповідно.

На юніорську збірну України, яка у стартовому відбірному раунді випередила молдован,  азербайджанців та шотландців, очікує нелегке суперництво з чинними чемпіонами Європи - іспанцями. До 7-ї групи разом з нашою та піренейською командами потрапили турки та вірмени. Країна, яка прийматиме матчі, буде визначена пізніше.

Іспанські юніори виграли чотири з шести останніх першостей континенту. Саме "червоно-жовтим" поступилися українці в півфіналі Євро-2004. Долю тієї зустрічі вирішила серія післяматчевих пенальті, в котрій наші суперники виявилися сильнішими за підопічних Павла Яковенка.  До речі, у фіналі того ж турніру піренейці не біз труднощів здолали опір турків - 1:0.

У елітному раунді відбору Євро-2009 (U-19) 28 команд було розбито на сім квартетів, матчі в яких відбуватимуться з 1 березня до 30 травня наступного року. До фінальної стадії, яка пройде з 14 по 26 липня в Чехії, потраплять тільки переможці груп.

Офіційні випробування для юнацької збірної України розпочнуться лише через рік. Втім вже зараз штаб команди Олександра Головка має змогу збирати інформацію про своїх опонентів. На першому етапі кваліфікації Євро-2009 (U-17) синьо-жовті потрапили до 7-ї відбірної групи разом із швейцарцями, ісландцями та норвежцями, інформує www.champion.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Юніорську збірну України з футболу чекає випробування іспанцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі