вівторок, 27 березня 2012 11:27

Помер чоловік і тренер Наталі Добринської

Помер чоловік і тренер Наталі Добринської
Дмитро Поляков та Наталія Добринська розписалися після Олімпіади в Пекіні Фото з домашнього архіву Наталії Добринської

Пішов з життя Заслужений діяч фізичної культури та спорту України, особистий тренер та чоловік Олімпійської чемпіонки Пекіна з легкоатлетичного семиборства Наталі Добринської Дмитро Поляков.  Серце Дмитра зупинилося 25 березня 2012 року на 48-ому році життя через стрімке прогресування онкологічного захворювання.

Дмитро Поляков займався боксом, але, потрапивши на стадіон, закохався у легку атлетику ледь не з першого погляду. Кар'єру тренера з легкої атлетики Дмитро почав лише на початку 2007 року, взявшись тренувати Наталю Добринську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Добринська завоювала в Пекіні золото

Вже за півтора року його єдина вихованка піднялася на найвищу сходинку олімпійського п'єдесталу у "Пташиному Гнізді" Пекіна, і це при тому, що методику легкоатлетичних тренувань і техніку усіх видів королеви спорту Дмитро вивчав самотужки. Він був неперевершеним психологом, який одним словом міг налаштувати свою підопічну на найжорсткішу і безкомпромісну боротьбу, або ж заспокоїти у найвідповідальніші моменти.

Під його керівництвом Наталя Добринська чотири рази поліпшувала національний рекорд України з зимового легкоатлетичного п'ятиборства і крім олімпійського "золота" здобувала титули срібного призера чемпіонату світу в закритих приміщеннях та срібного призера чемпіонату Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Добринська побила рекорд 20-річної давнини

Два тижні тому результатом плідної праці Полякова стала перемога Наталі Добринської на чемпіонаті світу в закритих приміщеннях з новим світовим рекордом із зимового п'ятиборства.

Смерть Дмитра стала для української легкої атлетики величезною втратою.

Зараз ви читаєте новину «Помер чоловік і тренер Наталі Добринської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі