пʼятниця, 23 травня 2008 20:39

Український екіпаж став першим в кваліфікації автомарафону "24 години Нюрбургринга"

Сьогодні вранці на "Нюрбургринзі" пройшла перша кваліфікаційна сесія, що тривала протягом півтора годин. Екіпаж Racing Team Ukraine впевнено кваліфікувався першим у своєму класі, випередивши найближчого суперника майже на десять секунд.

Найкращий час продемонстрував Андрій Круглик, зумівши з мінімальними втратами часу здолати забиту трасу. Коло, завдовшки більш ніж 24 кілометри, він здолав за 10 хвилин 34.563 секунди.

Українську команду представляє квартет Андрія Круглика, Олексія Мочанова, Олександра Салюка і Володимира Кондратенка, який виступає на Ford Fiesta ST у класі SP2 (легкові автомобілі з робочим об"ємом двигуна до 1,6 л, максимальний рівень підготовки).

Друга кваліфікаційна сесія запланована на вечір п"ятниці і триватиме протягом чотирьох годин - з 20.35 до 00.30 за київським часом. Українська команда працюватиме за наступним графіком - Салюк з Кондратенком у світлий час доби намагатимуться по можливості поліпшити вранішні результати, а пізніше Мочанов з Кругликом проведуть вечірнє тренування і ознайомлення з трасою у темноті.

Українсько-російський екіпаж Станіслава Грязіна і Валерія Горбаня, який виступає у класі SP7 на Porsche 997, з часом 9:37.554 посів 21 місце серед автомобілів свого класу.

"24 години Нюрбургринга" - це один з чотирьох марафонів тривалістю у добу в календарі світової автомобільної федерації. Про популярність гонок на "Нюрбургринзі" свідчить той факт, що в майбутньому марафоні стартуватимуть більш ніж 200 екіпажів, а також немало відомих пілотів - наприклад, дворазовий чемпіон світу з авторалі іспанець Карлос Сайнс або екс-пілоти Формули-1 Хайнц-Харальд Френтцен і Ханс-Йоахім Штук.

Перегони розпочнуться о 15-ій годині за київським часом 24 травня і триватимуть рівно добу.

Чемпіон

Зараз ви читаєте новину «Український екіпаж став першим в кваліфікації автомарафону "24 години Нюрбургринга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі