четвер, 16 вересня 2021 10:03

Українська преса знищила "Шахтар" після поразки від команди Вернидуба

Українська преса знищила "Шахтар" після поразки від команди Вернидуба
Микола Матвієнка підписав новий п'ятирічний контракт із "Шахтарем". Фото: ФК "Шахтар"

У матчі першого туру Ліги чемпіонів "Шахтар" у гостях поступився "Шерифу" - 0:2.

Gazeta.ua зібрала реакцію ЗМІ на невдалий старт команди Роберто Де Дзербі в Лізі чемпіонів.

"Футбол 24" пише, що чемпіон Молдови повністю переграв чемпіона України.

"Шериф" був кращим, свіжішим, атлетичнішим, бойовитішим та організованішим. Божевілля, але чемпіон Молдови був навіть технічнішим за бразильський легіон гостей - 69 відсотків успішності дриблінгу проти 54. Більше хотів, краще вмів. М'яч швидко рухався, ніхто не гальмував темп атак, команда виглядала одним цілим у всі стадіях гри. Навіть коли футболісти Шахтаря пробивали з меж штрафного, у них було значно більше опіки, ніж в аналогічних епізодах біля воріт П'ятова".

Пара центральних захисників "Шахтаря" Матвієнко-Марлон провалила матч, пише Football.ua.

"В епізодах з пропущеними м'ячами пари центральних захисників "Шахтаря", з абсолютно незрозумілих причин, на робочому місці не виявлялося. Так вже вийшло, що лише між двома цими гравцями було розподілено понад 200 торкань м'яча гравцями донеччан, що лише підкреслює їх перевагу в цьому компоненті. Але, з іншого боку, показує, що фактичного просування в атаці команда не створювала. При цьому грубі позиційні помилки, відсутність зіграності і втрата концентрації - центр оборони залишається найпроблемнішою зоною".

Божевілля, але чемпіон Молдови був навіть технічнішим за бразильський легіон гостей

Юрій Вернидуб досконало знав сильні та слабкі сторони суперника, пише "Футбум".

"Головний висновок, який напрошується з побаченого: Де Дзербі не врахував один, здавалося б, очевидний і важливий момент - свого безпосереднього візаві, який знає, прошу вибачення, як облуплену нашу Прем'єр-лігу, і зокрема "Шахтар". Якому традиційно важко входити в ритм Ліги чемпіонів. А в процесі гри важко вчасно втекти назад в захист, адже в чемпіонаті України проти "гірників" суперники традиційно виставляють "автобус", ще й на "ручнику". Якщо це побачили в "Шерифі", то на що розраховувати проти "Реала" з "Інтером"?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вернидубу - пам'ятник": реакція соцмереж на сенсаційну поразку "Шахтаря" від "Шерифа"

У Молдові "Шахтарю" бракувало Тараса Степаненка в опорній зоні, пише оглядач "Трибуни" Дмитро Литвинов.

"Віцечемпіонам України відчайдушно не вистачало опорника, який гасив би атаки суперників. По-простому - Степаненко. Якщо спочатку пропажу в Тараса залізного місця в основі можна було пояснювати так і не залікованої травмою, втомою після Євро, то зараз все виразніше здається, що багаторічний лідер "Шахтаря" просто не вписується у футбол команди. Принаймні той футбол, який у своїй голові бачить Де Дзербі. Що з цим робити - неясно, але хочеться помилитися. Тому що навіть на рівні "Шерифа" Тараса бракувало, а попереду "Реал" з "Інтером", де буде не легше, скільки не згадуй торішні матчі з ними".

28 вересня "Шахтар" зіграє в другому турі Ліги чемпіонів проти "Інтера". Гра відбудеться на НСК "Олімпійський". Початок матчу о 19:45.

В іншому матчі групи "Реал" в гостях переміг "Інтер" - 1:0.

"Шериф" очолює турнірну таблицю, випереджаючи "Реал" за додатковими показниками. "Шахтар" посідає останнє місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «Українська преса знищила "Шахтар" після поразки від команди Вернидуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі