неділя, 17 лютого 2008 17:02

Українки виграли "срібло" в естафеті на чемпіонаті світу з біатлону

Українки виграли "срібло" в естафеті на чемпіонаті світу з біатлону

Жіночою естафетою завершився чемпіонат світу з біатлону в Остерсунді. Українки у складі Оксани Яковлевої, Віти та Валентини Семеренко і Оксани Яковлевої упевнено виграли срібні нагороди у заключній гонці змагань.

Оксана Хвостенко на дистанцію пішла другою, проте менше, ніж на секунду випереджаючи словенку. Але Оксана відразу почала збільшувати перевагу, продемонструвавши при цьому надзвичайно чітку і швидку стрільбу. Лежачи Хвоcтенко відстрілялася з першим часом (23,8 секунд), на стійці швидше стріляла лише полька. Загалом же найшвидше стріляли саме українки.

Перемогу з одним штрафним колом і дев"ятьма додатковими патронами здобули німкені. Третіми стали француженки. Сандрін Байї на останніх метрах випередила Катерину Юр"єву.

У росіянок на другому етапі Альбіну Ахатову підвела гвинтівка, через що росіянки втратили досить багато часу.

- Дуже хотілося сьогодні добре виступити, особливо після певного розчарування вчора. Настроювалася лише на перемогу, на старт виходила навіть зі злістю. Звичайно, було дуже важко, давала про себе знати втома, - розповідає Віта Семеренко у телефонній розмові з кореспондентом телеканалу "Мегаспорт". - На останній стрільбі вже думала, що розбила усі мішені і ледь не кинула гвинтівку на плече. Дуже переживала, мабуть, через це і довелося використати ще два додаткові патрони.

- Дуже раді, що нарешті виграли медаль. Бігли командою, це дуже важливо і складно. Дуже хвилювалася, не стільки за себе, скільки за дівчат. Ми настроювалися, хотіли вийти і довести, що у нас сильна команда і ми не даремно тренувалися протягом цілого року, - каже Оксана Яковлева. - Не впевнена, що будемо святкувати якось цю медаль. Об 11 годині сьогодні їдемо до Стокгольма, потім переліт у Чехію. Попереду на нас чекає чемпіонат Європи, де теж потрібно поборотися за нагороди. Тому щодо святкування поки що ніяких планів.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Українки виграли "срібло" в естафеті на чемпіонаті світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі