вівторок, 02 березня 2010 11:55

Українка завоювала "бронзу" на етапі Кубка світу з дзюдо

Українка завоювала "бронзу" на етапі Кубка світу з дзюдо

Українські дзюдоїстки завоювали одну нагороду на Кубку Світу, який завершився у Варшаві (Польща). На третю сходинку п"єдесталу пошани у ваговій категорії до 70 кг піднялася Наталя Смаль з Чернігова.

Сьомі місця у своїх вагових категоріях посіли Олена Сайко (Надвірна, 57 кг), Світлана Чепуріна (Дніпропетровськ, 63 кг) і Вікторія Туркс (Донецьк, 78 кг).

На шляху до "бронзи" Наталія Смаль чистими перемогами пройшла Евію Пукіте з Латвії, фінку Еліну Паульманн і Дженніфер Пітцанті з Італії. У півфіналі наша дзюдоїстка поступилася майбутній переможниці турніру німкені Ілайне Марзок, але в сутичці за третє місце реабілітувала себе, розправившись з Кім Поллінг з Голландії.

Підопічна Анатолія Маркіна вдруге в цьому сезоні піднімається на п"єдестал пошани на Кубках Світу. Наприкінці січня, досвідчена дзюдоїстка, яка 10 березня буде святкувати своє 27-річчя, завоювала бронзову нагороду на Кубку Світу в Софії (Болгарія).

Тріо наших дзюдоїсток зуміло пробитися до вісімки найкращих у своїх вагових категоріях, зайнявши сьомі місця. Олена Сайко (57 кг) стартувала з перемоги над господинею татаму Малгожата Біляк, але потім двічі поступилася за зауваженнями Корін Капріору з Румунії і голландці Мішель Дімейєр. Світлана Чепуріна (63 кг) в 1 / 8 фіналу легко пройшла Клару Куфалову з Чехії, але вже у чвертьфіналі програла майбутній переможниці змагань Естер Стам з Голландії, а у втішній групі була слабшою за росіянку Віру Коваль. З непростої перемоги в 1 / 8 фіналу над потужною француженкою Жеральдін Ментоупу почала турнір Вікторія Туркс (78 кг).

На жаль, розвинути свій успіх надалі нашим дзюдоїсткам не вдалося.

Переможницями турніру стали:

48 кг - Амелі Россенеу (Бельгія)

52 кг - Айнур Самат (Туреччина)

57 кг - Коріна Капріору (Румунія)

63 кг - Естер Стам (Голландія)

70 кг - Ілайна Марзок (Німеччина)

78 кг - Абігель Йоо (Угорщина)

+ 78 кг - Єва Біссені (Франція).

За матеріалами Judo-world, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Українка завоювала "бронзу" на етапі Кубка світу з дзюдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі