вівторок, 07 жовтня 2008 13:21

Українець виграв золото Всесвітніх інтелектуальних ігор

Перші Всесвітні інтелектуальні ігри відкрилися в Пекіні в п"ятницю. У них беруть участь більше 3 тисяч представників з 143 країн і регіонів світу. Інтелектуали змагаються в шахах, китайській грі го, шахах Сянци, шашках і грі в бридж.

Першу золоту винагороду змагань завоювала в неділю росіянка Олександра Костенюк. Російська шахістка, яка у вересні завоювала звання чемпіонки світу в шахах, перемогла представницю Болгарії 2-1.

В понеділок китайські спортсмени продовжили переможний хід на своїх домашніх Олімпіадах. Перше золото в скарбничку збірної, а також першу медаль вищої проби на першій інтелектуальній Олімпіаді в Пекіні виграв китаєць Ван Ян (Wang Yang) в змаганнях в китайських шахах Сянци (Xiangqi). 24-річний Ван Ян в понеділок виявився сильнішим за представника В"єтнаму.

Золото українській команді приніс шахіст Мартін Кравців, срібло у його співвітчизника, бронза дісталася грецькому спортсменові.

Протягом 15 днів змагань буде розіграно 35 золотих винагород. Інтелектуальні ігри завершаться в Пекіні 18 жовтня.

SportAnalytic

Зараз ви читаєте новину «Українець виграв золото Всесвітніх інтелектуальних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі