середа, 17 грудня 2008 09:39

Українець став восьмиразовим чемпіоном Європи з кросу

Неймовірно, але з 15 чемпіонатів Європи з кросу, які проводилися за всю історію легкої атлетики, українець Сергій Лебідь не пропустив жодного з них, а на восьми першостях континенту ще і святкував перемогу. Досягнення нашого кросмена ще рік тому помістили в Книгу рекордів Гіннесу, але він на цьому зупинятися явно не збирається.

Восьме чемпіонство Європи легкоатлет оформив якраз в минулу неділю - Лебідь був кращим на десятикілометровій трасі в Брюсселі. Серйозну конкуренцію Сергію склав британець Мо Фарах, який за 1,5 км. до фінішу разом з Лебедем пішов у відрив від загальної групи переслідувачів. Але на фініші швидше був все-таки Лебідь.

- Самі розумієте, що результати Лебедя - це явище унікальне, - прокоментував перемогу Сергія державний тренер збірної України з легкої атлетики Валерій Александров. - Конкуренція в цьому виді росте з року в рік. До Європи йде дуже великий наплив африканських спортсменів, які приїжджають захищати кольори європейських держав, але Сергій справляється з конкуренцією і досягає просто колосальних результатів.

Він вибрав для себе крос і повністю розкрився в цій дисципліні. Сергій уміє правильно організувати тренувальний процес і розробити потрібну тактику. Це дійсно величезний талант - честь і хвала таким спортсменам.

- Як вважаєте, після таких гучних перемог у Лебедя не пропаде мотивація до нових досягнень?

- Ні, у Сергія не пропаде. Якщо не буде серйозних травм, цей хлопець ще побігає - порадує і нас, і вас.

Сергій збирається посилено готуватися до Олімпіади-2012 року в Лондоні, адже в Пекіні він так і не зміг виступити через травму. І хоча коронний крос Лебедя з програми Олімпійських ігор виключений, українець розраховує вдало пробігти марафон.

Сергій Лебедь народився 15 липня 1975 року в Дніпропетровську. Восьмиразовий чемпіон Європи, срібний призер чемпіонату світу (2001) з кросу. Триразовий переможець Всесвітньої універсіади в бігу на 5000 м. Рекордсмен України на дистанціях 3000 і 5000 метрів.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Українець став восьмиразовим чемпіоном Європи з кросу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі