понеділок, 21 травня 2012 09:32

Україна посіла перше загальнокомандне місце на ЧЄ зі стрибків у воду

Україна посіла перше загальнокомандне місце на ЧЄ зі стрибків у воду
Ганна Письменська та Олена Федорова завоювали останній комплект нагород ЧЄ для України. Фото: sportonline.ua

20 травня, в Ейндховені (Голландія) проходив останній день чемпіонату Європи зі стрибків у воду. Жінки розіграли комплект нагород у синхронних стрибках у воду з триметрового трампліну.

Український дует Ганна Письменська/Олена Федорова стали срібними призерами, набравши в сумі за п'ять стрибків 302,10 бали.

Чемпіонками Європи стали італійки Франческа Даллапе і Таня Каньотто (325,50), бронзу вибороли німкені Катя Диков і Уши Фрейтаг (296,70).

Також був розіграний останній комплект нагород у чоловіків - в індивідуальних стрибках з вишки. Українець Олександр Бондар зупинився на крок від п'єдесталу, поступившись в боротьбі за бронзу росіянину Глібу Гальперіну лише 0,35 бали. Антон Захаров зайняв п'яте місце.

Чемпіоном Європи став британець Томас Дейлі, срібло завоював росіянин Віктор Мінібаєв.

Стрибки у воду. Чемпіонат Європи. Ейндховен (Голландія), 20 травня

Жінки. Трамплін, 3 м. Синхронні стрибки.

1. Франческа Даллапе/Таня Каньотто (Італія) - 325,50

2. Ганна Письменська/Олена Федорова (Україна) - 302,10

3. Катя Диков/Уши Фрейтаг (Німеччина) - 296,70

Чоловіки. Вишка.

1. Томас Дейлі (Великобританія) - 565,05

2. Віктор Мінібаєв (Росія) - 515,40

3. Гліб Гальперін (Росія) - 511,55

4. Олександр Бондар (Україна) - 511,20

5. Антон Захаров (Україна) - 483,90

Таким чином, Збірна Україна посіла на змаганнях перше загальнокомандне місце, завоювавши 8 медалей. Золоті медалі завоювали Ілля Кваша (трамплін, 1 м) і Юлія Прокопчук (вишка, 10 м). Всі три комплекти срібних медалей були виграні в синхронних стрибках - Олена Федорова - Ганна Письменська (трамплін, 3 м), Юлія Прокопчук - Вікторія Потєхіна (вишка, 10 м), Олена Федорова - Олександр Бондар (командний турнір).

Бронзових медалей в скарбничці збірної України теж три: Ілля Кваша - Олексій Пригоров (трамплін, 3 м), Олександр Бондар - Олександр Горшковозов (вишка, 10 м), Олена Федорова (трамплін, 3 м).

За матеріалами Спортонлайн, НОК

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла перше загальнокомандне місце на ЧЄ зі стрибків у воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі