субота, 26 червня 2021 16:08

Українські вболівальники розповіли, як діставатимуться до Глазго

Українські вболівальники розповіли, як діставатимуться до Глазго
Українські фанати готуються підкорити Глазго. Фото: "Чемпіон"

Українська діаспора у Великій Британії готує централізований фан-тур на матч 1/8 фіналу Євро-2020 Швеція - Україна.

Наявність британської візи та суворі карантині обмеження, які зараз діють на території Великої Британії, значно обмежують кількість українських фанів, які мають бажання підтримати збірну України в матчі зі Швецією 29 червня. Але команда Андрія Шевченка все одно не залишиться без підтримки українців в Глазго. В Шотландію приїдуть і прилетять до 500 наших фанів, більшість яких складуть представники української діаспори в Великої Британії. Про це повідомляє "Чемпіон".

"Ми ще в травні почали подавати фанів з України на отримання британської візи, адже наша збірна могла зіграти як в Глазго, так і в Лондоні 26 червня, - розповідає співзасновник офіційного фан-клубу братів Кличків Максим Розенко. - Але, по-перше, це не було масово. По-друге, деякі українці, які сдавали паспорти місяць тому, ще й досі не отримали їх із консульства. Свій відбиток накладають жорсткі карантинні обмеження, які зараз діють на території Великобританії. Так, українцям потрібно пройти 10-денний карантин після прибуття на Туманний Альбіон і поки не зовсім зрозуміло, як на законних підставах оминути це правило. Тож, зважаючи на це, не варто очікувати масового приїзду фанів з України. Це будуть поодинокі випадки. Інша річ - наша діаспора у Великій Британії. Вони завжди активні, палко підтримують всі українські футбольні команди, які грають в єврокубках на Туманному Альбіоні, купували сотні квитків на бої Володимира Кличка у Лондоні та Олександра Усика в Манчестері. Тому ми разом з засновником клубу Лобановського в Лондоні Олександром Салієм вирішили організувати централізований фан-тур в Глазго з Лондона. Очікуємо, що ввечері 29 червня на Хемпден Парк збірну України підтримуватимуть до 500 українців.

Зранку 29 червня ми на автобусах виїжджаємо з Лондона і плануємо бути в Глазго приблизно о четвертій, - розповідає єдиний українець, який працював лайнсменом на матчах британського Чемпіоншипа, а зараз організатор Кубка Лобановського в Лондоні Олександр Салій. - Якщо б матч відбувався в Лондоні, немає сумнівів, що ми побили б рекорд 2012 року, коли за збірну України проти Англії вболівали 1500 представників української діаспори. Але і до Глазго поїде та прилетить значна кількість українців. Частина - централізовано, частина - самостійно. Буде у нас і хода фанів напередодні матчу, і речівки, і, звісно, українська атрибутика. Впевнений, що під час матчу хлопці нашу підтримку почують та побачать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер "Реала" назвав головну проблему збірної України

Збірна України чотири рази зустрічалася зі збірною Швеції. В нашої команди дві перемоги, у шведів – одна. Ще один матч закінчився внічию

Зараз ви читаєте новину «Українські вболівальники розповіли, як діставатимуться до Глазго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі