четвер, 29 березня 2018 11:09

Україна на останніх секундах урятувала гру з Іспанією

Україна на останніх секундах урятувала гру з Іспанією
Горшкову вдалося зрівняти рахунок

29 березня 2003 року збірна України зіграла внічию матч відбору до Євро-2004 зі збірною Іспанії - 2:2.


Наша збірна почала жваво. Україні вдався швидкий гол - на 12 хвилині Шевченко прострілив з правого флангу. М'яч перехоплював захисник, але у ситуацію несподівано втрутився воротар Іспанії. Касільяс стрибнув, змінив напрямок руху м'яча і той відкотився до Вороніна. Андрій із з відскоком від землі відправив м'яч у сітку - 1:0.


Україна й далі діяла дуже впевнено, мало в чому поступаючись іспанцям. Федоров практично виключив з гри Рауля, не даючи йому приймати м'яч. Хоча в іспанців і були моменти, але стовідсотковими їх не назвеш.


Ситуація докорінно почала змінюватися в середині другого тайму, коли тренери почали робити заміни. І якщо вихід Валерона замість Гуті і Хаві замість Альбельди підсилив гру іспанців, то заміни Буряка викликали здивування. Тренер чомусь вирішив замінити Шевченка. Андрій образився. Коли ж на 76-й хвилині на полі з'явився Дієго Трістан, українцям стало зовсім важко.

Остання відчайдушна атака господарів принесла успіх.


За 8 хвилин до закінчення гри, гості зрівняли рахунок. Шовковський відповів взаємністю Касільясу. Трістан завдав сильного удару з-за меж штрафного, м'яч влучив у захисника, полетів у бік воріт. Шовковський встигав до нього першим, але зупинився, сподіваючись на захисника. А коли побіг назустріч, було вже пізно: Рауль, на мить випередивши Федорова, переправив м'яч у сітку - 1:1.


Минуло ще п'ять хвилин, і гості повели в рахунку. Валерон дав пас на Ечеберію, якого залишили без нагляду в карному майданчику, і той одразу ж направив м'яч в ближній кут – 1:2.
Але остання відчайдушна атака господарів принесла успіх. Після передачі Гусіна з лівого флангу новачок команди Олександр Горшков зважився на удар з льоту метрів з 25, і влучив точно в лівий нижній кут воріт Касільяса. Ікер не бачив моменту удару й запізнився зі стрибком – 2:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко врятував Україну від поразки в матчі з Уельсом


Відбір до Євро-2004 збірна України провела невдало. Наші посіли третє місце в групі, поступившись майбутнім чемпіонам грекам і іспанцям.

Зараз ви читаєте новину «Україна на останніх секундах урятувала гру з Іспанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі