четвер, 01 червня 2017 18:29

УЄФА "наїхав" на НБУ за борги Коломойського

УЄФА "наїхав" на НБУ за борги Коломойського
Борги медіахолдингу Коломойського виплачуватимуть з держбюджету? Фото: vesti.ru

УЄФА звернувся до Національного банку України.

Підставою для цього стали борги телеканалів Ігоря Коломойського, повідомляє "Європейська правда".

Йдеться про контракт на €3,2 млн з компанією TV media Planet LTD за трансляцію матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи в сезонах 2012-2015, а також Суперкубка УЄФА 2012-2014.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський зменшив витрати на утримання "Дніпра" в десять разів

У липні 2015 року TV media Planet LTD отримала від УЄФА відстрочку за боргами за умови виплати половини суми - €1,6 млн.

Після цього УЄФА уклав договір з Приватбанком. Останній надав гарантії виплати суми, що залишилася під заставу обладнання компанії "1+1 Продакшн" на 58 млн грн.

Компанія TV media Planet LTD так і не виплатила борг. УЄФА звернувся в Приватбанк з вимогою відшкодувати повну суму гарантій. Цей метод також не спрацював, гроші не перерахували.

Після націоналізації Приватбанку УЄФА звернувся в НБУ за допомогою в отриманні грошей. Оскільки держава стала власником банку, існує ймовірність, що борг "1+1 Продакшн" доведеться виплатити з держбюджету.

У липні минулого року "Дніпро" отримав трансферний бан за борги клубу перед колишніми і чинними гравцями та тренерами команди. Також з клубу знімали очки як штрафні санкції. Борги "Дніпра" перевищили позначку €20 млн.

За підсумками сезону клуб залишив УПЛ.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА "наїхав" на НБУ за борги Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі