вівторок, 25 вересня 2007 11:48

У США відбулася масштабна облава на виробників допінга

У США відбулося 120 арештів у справі про виробництво і розповсюдження допінга. Власті обнародували остаточні результати тривалого слідчого процесу, до якого були підключені нишпорки ще дев"яти держав, - Китаю, Мексики, Канади, Австралії, Бельгії, Данії, Німеччини, Швеції і Таїланду, повідомляє www.eurosport.ru.

- Оперативні співробітники виявили 56 лабораторій, що проводили стероїди анаболізму і гормони зростання. Вага вилучених порошкових препаратів склала в цілому 242 кілограми - цієї кількості могло б вистачити на 11 мільйонів 400 тисяч доз допінга. Також поліція конфіскувала 6 мільйонів доларів, - конкретизував спеціальний агент Ральф Партрідж.

Крім цього був накладений арешт на 25 автомобілів, три яхти, 71 одиницю зброї і 27 одиниць фармацевтичного устаткування.

- Ми об"єднали зусилля, і ця стратегія виправдала себе. Наші зарубіжні партнери разом з федеральними агентами і місцевою владою виконали величезний об"єм роботи, от чому операція " Ро Діл"  здобула успіх, - повідав юрист Тімоті Кохлін.

- Антидопінговий комітет в співпраці з партнерами проводили операцію " Ро Діл"  протягом 20-ти місяців. В ході розслідування були знайдені підпільні лабораторії по виробництву допінга, а також споживачі заборонених препаратів, як в Китаї, так і в інших країнах - розповів Ральф Партрідж. - Також ми прикрили ряд сайтів, на яких розповідалося, як з початкового порошку виготовити кінцевий продукт, і декілька протизаконних форумів.

- Висунуті звинувачення проти одного з найбільших міжнародних концернів по виробництву гормону зростання, проти розповсюджувачів цього препарату в США і за кордоном і проти передбачуваного постачальника комплектів устаткування для виробництва стероїдів, - заявив прокурор Роберт Кларк Корренте. - Підозрюваним ставиться в провину продаж заборонених препаратів, контрабанда і відмивання грошей.

Головною підозрюваною вважається компанія " Дженісайенс Фармасьютікал Інк"  і її президент Цзінь Лий. Цей ділок, що має адресу в штаті Вісконсін, за деякою інформацією, проживає в Шанхаї, а тому не підпадає під юрисдикцію американської поліції. Крім Цзіня Лея під ковпак до властей США потрапили чотири людини, що поширювали допінг через популярний ресурс MySpace.com.

Причиною для старту масштабної антидопінгової операції стало число, що постійно росло, допінгових скандалах в спортивних лігах США. Проте федерали уточнили, що розслідування не торкнулося жодного професійного атлета.
Зараз ви читаєте новину «У США відбулася масштабна облава на виробників допінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі