пʼятниця, 05 квітня 2013 18:28

У "Шахтаря" і "Динамо" нарахували 31 мільйонера

У турнірній таблиці чемпіонату української прем'єр-ліги донецький "Шахтар" випереджає київське "Динамо" на 16 очок. "Взгляд" вирішив з'ясувати, яку перевагу чемпіон країни має перед віце-чемпіоном у питанні зарплат футболістів.

За даними видання, у наставників "Шахтаря" - Мірчі Луческу і "Динамо" - Олега Блохіна ідентичні оклади: по $ 3 млн на рік. Серед гравців, які знаходяться на контрактах в київському клубі, відразу чотирнадцять мільйонерів, а у "гірників" на одного більше - 15. Але зате в донецькому клубі відразу дев'ять футболістів мають зарплати в $ 2 і більше мільйона, а у "Динамо" такий гравець всього один.

Звертають на себе увагу і відверті "перекоси" в окладах деяких гравців. Наприклад, найбільш високооплачуваний футболіст київського "Динамо" Олександр Алієв зараз набирає форму в другій команді в компанії з нерозлучним другом Артемом Мілевським, який у рейтингу посідає третє місце за оплатою праці в "Динамо".

І це незважаючи на те, що Артем втратив довіру Олега Блохіна, пропустив всі зимові збори команди і не зможе допомогти їй навесні. Однак зарплату йому нараховують справно, адже термін дії контракту Мілевського з "Динамо" закінчується тільки цього літа.

Відзначимо також, що у топ-п'ятірці найбільш високооплачуваних "динамівців" троє українців, у "гірників" же - тільки Дмитро Чигринський, решта - іноземці.

У підсумку сумарна зарплата 20 кращих футболістів "Динамо" разом з головним тренером становить $ 22,7 млн на рік. У "Шахтаря" гравці основної обойми і Мірча Луческу "з'їдають" на рік $ 40,1 млн.

Зараз ви читаєте новину «У "Шахтаря" і "Динамо" нарахували 31 мільйонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі