понеділок, 21 листопада 2011 11:57

У Росії футболіст отримав трирічний термін за побиття арбітра

У Росії футболіст отримав трирічний термін за побиття арбітра

Футболіст Олександр Кузнєцов, який виступав за курганську команду "Будівельник", засуджений до трьох років ув'язнення за побиття арбітра під час матчу. 23 квітня 2011 Кузнєцов вдарив арбітра В'ячеслава Радіонова ногою в груди, внаслідок чого той став інвалідом першої групи, пише "Російська газета".

Футболіст буде відбувати покарання в колонії загального режиму. У вересні у нього народилася дитина, і суд визнав це пом'якшувальною обставиною. Як відзначає "Інтерфакс", Кузнєцова взяли під варту в залі суду. Він також повинен виплатити 500 тисяч рублів компенсації морального збитку.

Побиття арбітра сталося під час матчу аматорських команд Кургану "Будівельник" і "Норд". Гравець "Будівельника" Антон Родічев, незадоволений суддівством Радіонова (раніше його прізвище вказувалася як Родіонов), ударив рефері по обличчю. Після цього до Радіонова підійшов Кузнєцов і завдав удар арбітрові ногою в груди.

Арбітр втратив свідомість, і у нього була зафіксована клінічна смерть. Радіонова вдалося повернути до життя, він п'ять днів пробув у комі. В даний час він не може ходити, говорити, самостійно приймати їжу, часто впадає в забуття.

Кузнєцов на суді заявив, що підійшов до Радіонова, щоб на правах капітана залагодити конфлікт з Родічевим, але зробити цього йому не вдалося. За словами футболіста, він вдарив арбітра ногою випадково, коли хтось із одноклубників смикнув його назад, і "одна нога пішла вгору за інерцією, вийшов удар в живіт". Суд поясненням Кузнєцова не повірив.

Родічев, який першим вдарив Радіонова, проходив у справі свідком. Однак родичі арбітра збираються притягнути його до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «У Росії футболіст отримав трирічний термін за побиття арбітра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі