пʼятниця, 08 серпня 2008 16:21

У Пекіні проходить урочиста церемонія відкриття Олімпіади-2008 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Пекіні на Національному стадіоні "Пташине гніздо" стартувала урочиста церемонія відкриття ХХIХ Літніх олімпійських ігор. Час початку торжеств - 08/08/08/ в 08:08:08 за місцевим часом - вибрано не випадково, оскільки в Китаї вірять, що вісімка приносить щастя, повідомляє Newsru.com.

Торжества продовжаться близько трьох з половиною годин. Офіційній частині передує 75-хвилинний концерт фольклорної музики і танцю. На доріжку стадіону делегація збірної України вийде - 33-ою з 205 команд (організатори вирішили дотримуватися китайського алфавіту).

Повний сценарій церемонії відкриття за традицією тримався в секреті, проте деякі подробиці були відомі заздалегідь. Більш того, одна корейська телекомпанія пустила в ефір ролик з репетиції відкриття Ігор, за що була позбавлена акредитації організаторами.

Сама церемонія відкриття Ігор буде поділена на дві частини. Перша з них продовжиться близько години, і складатиметься з барвистоъ вистави. Близько 15 тисяч учасників шоу представлять шлях із старовини до наших днів, який виконала китайська цивілізація. Особливий акцент зроблений на чотирьох великих відкриттях, які Китай подарував всьому світу, - винаходах пороху, компаса, паперу і книгодрукування. Глядачі також побачать сюжети, присвячені Великому шовковому шляху, писемності, опері і живопису Китаю.

Тут же прозвучить гімн Олімпіади-2008, який виконають відома британська співачка Сара Брайтман і китайська поп-зірка Лю Хуань.

Друга частина, розрахована приблизно на дві з половиною години, включить різні олімпійські церемонії: парад олімпійців, за яким пыдуть звернення президентів Міжнародного олімпійського комітету і оргкомітету Олімпіади-2008, принесення урочистої клятви спортсменів і суддів, а також запалення олімпійського вогню.

Вогонь Олімпіади-2008 в чаші "Пташиного гнізда" повинен запалити "король китайської гімнастики" Нін Лі, якого визнали одним із найбільших атлетів 20-го сторіччя.

Зараз ви читаєте новину «У Пекіні проходить урочиста церемонія відкриття Олімпіади-2008 (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі