неділя, 25 квітня 2010 11:21

У матчі з донецьким "Металургом" "Металіст" забезпечив собі місце в Лізі Європи

У матчі з донецьким "Металургом" "Металіст" забезпечив собі місце в Лізі Європи

Харківський "Металіст" першим з п"ятірки українських клубів-претендентів гарантував собі участь у Лізі Європи в майбутньому сезоні. Для цього було достатньо і нічиєї з донецьким "Металургом", але тоді під питанням був черговий комплект бронзових медалей. "Дніпро" все ще сподівається зачепитися за п"єдестал. А "Металург", у свою чергу, вже втратив шансу пробитися до п"ятірки і таким чином завоювати путівку в Лігу Європи. Тепер надія тільки на перемогу в Кубку України.

Згадуючи скандальний матч в Донецьку, можна було сподівається на принциповий характер цієї гри. Проте битви не вийшло. Пара центральних захисників "Металурга" Воловик-Прийма не могла впоратися з Коельо, а про загальну слабкість гри в обороні донецької команди не говорить хіба що лінивий.

Прийнятний результат господарі забезпечили ще до середини першого тайму. Спочатку після кутового поданого Коельо м"яч відскочив до Папи Гуйє і сенегалець від душі пробив під поперечину. А потім вже Рикун вивів Коельо один на один з воротарем і від рук Воробйова м"яч вдруге залетів у ворота "Металурга". Дивлячись з якою легкістю "Металіст" створював гольові моменти, виникало питання чи дійде справа до побиття, як було з іншим "Металургом" (4:0).

Втім, все могло і перевернутися з ніг на голову, якби арбітр зустрічі Олександр Дердо був уважнішим або принциповішим. Горяїнов відверто руками завалив на лінії воротарського майданчика Годіна, але суддя побачив тільки те, що Обрадовіч зачепив м"яч, який йшов на кутовий.

Зовсім інша історія була після перерви. "Металіст" віддав ініціативу і "металурги" почали значно частіше з"являтися у володіннях Горяїнова. А Мгуні взагалі мав два забійних моменти, але з лінії воротарського майданчика спочатку влучив у ногу Горяїнова, а через кілька хвилин і зовсім промазав по пустих воротах.

З таким безпорадним суперником гріх було не впоратися. Однак, щоб виключити будь-яку випадковість в кінці гри харків"яни знову перехопили ініціативу і далі вже спокійно довели справу до перемоги.

Чемпіонат України.

Прем"єр-ліга.

27-й тур.

"Металіст" - "Металург" Д - 2:0

Голи: Папа Гуйє, 9, Джексон, 21.

"Металіст": Горяїнов, Обрадович, Папа Гуйє, Бордіян, Пшеничних, Шелаєв, Едмар, Рикун (Слюсар, 71), Валяєв, Олійник, Джексон (Лисенко, 86).

"Металург" Д: Воробйов, Воловик, Маріо Сержіо, Прийма, Боавентура, Димитров, Годін (Коротецький, 61), Кінгслі, Янков (Танаса, 76), Мгуні, Мхітарян.

Попередження: Димитров, 61, Коротецький, 72.

За матерілами Террикон

Зараз ви читаєте новину «У матчі з донецьким "Металургом" "Металіст" забезпечив собі місце в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі