четвер, 11 грудня 2008 18:33

У Львові під будівництво стадіону виділили мінне поле

У Львові під будівництво стадіону виділили мінне поле

У Львові ще навіть не розпочали будувати багатостраждальний стадіон до Євро-2012 по вул. Стрийській, але вже нині все виглядає доволі песимістично, а в майбутньому може перерости й в трагедію.

Невідомо хто, і з яких причин підбирав місце під будівництво нового стадіону по вул. Стрийській, що знаходиться за містом, але нині ця територія більш схожа на розмінування місця після бойових дій. Менше ніж за тиждень, на ділянці більше ніж в 5 га було знайдено близько сотні боєприпасів часів Другої Світової війни.

Так, з 30 листопада у Львові на будівельному майданчику стадіону до Євро-2012 піротехнічний підрозділ здійснював обстеження території і було вилучено та зірвано 51 боєприпас (81 мм мінометних мін - 3 од., 82-мм мінометних мін - 5 од., 50-мм артилерійських снарядів - 3 од., 75-мм артилерійських снарядів - 5 од., 76-мм артилерійських снарядів - 3 од., 100-мм артилерійських снарядів - 3 од. та 29 підривачів).

Але і це не все, 10 грудня, піротехнічною групою 1-го аварійно-рятувального загону спеціального призначення МНС були вилучені та знешкоджені 2 артилерійських снаряди та 12 мінометних мін часів Великої Вітчизняної війни, повідомляє champion з посиланням на ЗІК. І це все на території, що готується під будівництво нового стадіону.

Розмінування - це все добре, і в кваліфікації львівських піротехніків ніхто не сумнівається. Але є й інша складова цієї території, а вона така: через кілька років усі ці боєприпаси, що знаходяться на більшій глибині, через природні властивості землі можуть опинитися на поверхні вже території збудованого стадіону.

І не хотілося б спостерігати за округлими очима Роналду чи Руні, котрі під час тренування на новому стадіоні у Львові замість м`яча можуть зробити кілька пасів мінометною міною...


Зараз ви читаєте новину «У Львові під будівництво стадіону виділили мінне поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі