пʼятниця, 13 квітня 2007 18:15

У футбольної Польщі черговий корупційний скандал

За тиждень до моменту визначення господаря Євро-2012, на який претендує спільна заявка України та Польщі, у наших східних сусідів виник черговий корупційний скандал, повідомляє www.football.ua.

"Арка" (Гдиня), що займає нині 10-е місце в турнірної таблиці польської Ліги 1 наступний сезон почне в другому дивізіоні і заплатить штраф 70 200 доларів. Тоді як "Гурник" (Лехна) гратиме у третьому дивізіоні і вимушений буде заплатити близько 90 тисяч доларів.

- Це безпрецедентний штраф в історії футболу, - сказав Міхал Томчак, глава польського дисциплінарного департаменту PZPN (польська федерація).

- Покарання дуже серйозне, ми це не заперечуємо. Але цим рішенням ми хочемо забезпечити наш футбол від подальших подібних претендентів в польському футболі.

У січні, нагадаємо, міністр у справах спорту Томаш Ліпік почав розслідування навколо PZPN, звинувативши в корупції 70 чиновників. Проте в березні після того, як ФІФА погрозила усунути Польщу від міжнародних змагань, міністр справу трішки припустив по гальмах.

Зараз ви читаєте новину «У футбольної Польщі черговий корупційний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі