неділя, 30 травня 2021 11:16

Тухель начисто виграв тактичну дуель у Гвардіоли – огляд преси

Тухель начисто виграв тактичну дуель у Гвардіоли – огляд преси
Гаверц забиває гол у ворота "Сіті". Фото: Reuters

Українські спортивні видання прокоментували фінал Ліги чемпіонів, в якому "Челсі" переміг "Манчестер Сіті" - 1:0.

"Трибуна" звертає увагу на зміну тренерів в "Челсі".

"Дві перемоги" Челсі "в ЛЧ з двох - це сезони, коли команда змінювала тренерів по ходу. У 2012-му починав Андре Віллаш-Боаш, а вирішальні стадії проходив Роберто ді Маттео, тепер після Френка Лемпарда підхопив і довів до великої перемоги Томас Тухель . Більше таких випадків, коли зміна тренера приводила би до перемоги в ЛЧ, ніколи не було - працює тільки в "Челсі"!

"Незважаючи на те, що за останні півтора місяці "Челсі" двічі обіграв "Манчестер Сіті", підсумок фіналу дещо несподіваний, - пише "Футбум". У "городян" на руках були всі козирі. Команда Хосепа Гвардіоли підійшла до поєдинку в найкращій формі і без кадрових втрат, та ще й отримала більш численну підтримку на трибунах. Крім власних фанатів, яких на "Драгау" було приблизно на 800 осіб більше, ніж лондонських, "Манчестер Сіті" підтримувала більшість місцевої публіки. Як-не-як у складі "городян" виступають три португальських футболіста: Бернарду Сілва, Рубен Діаш і Жоау Канселу. Досвіду вирішальних поєдинків у манчестерців теж було більше. Але всі ці переваги суперника не завадили "Челсі" здобути перемогу. Причому перемогу цілком заслужену і закономірну. Томас Тухель начисто виграв тактичну дуель у Хосепа Гвардіоли.

Більше таких випадків, коли зміна тренера приводила би до перемоги в ЛЧ, ніколи не було - працює тільки в "Челсі"!

"Терикон" описує напругу останніх хвилин:

"У кінцівці матчу" Сіті "пішов ва-банк, але гострих моментів ніяк не виникало, настільки" Челсі "був надійний в обороні. Тільки на сьомій із доданих хвилин запахло голом (був ще епізод на 60-й хвилині, коли" Сіті " претендував на пенальті, але VAR порахував, що Джеймс не грав рукою). Марез поклав корпус і завдав удар відчаю, Менді вже проводжав м'яч поглядом, а той проолетів у сантиметрах від перекладини - мимо!".

Sport.ua згадує про Олександра Зінченка.

У підсумку "Челсі" свою перевагу втримав. І завоював свій другий Кубок чемпіонів. А "Сіті" з Гвардіолою залишився ні з чим. Тому що їх переграв талановитий учень Пепа - Тухель. Напевно, шкода, що казка Агуеро виявилася без щасливого кінця. Як і казка Зінченка. Але ось казки "Челсі" в цей вечір - часто-густо щасливі. Заслужили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко радів перемозі "Челсі" в компанії російського олігарха

Челсі" вдруге в історії став переможцем Ліги чемпіонів. Вперше лондонці виграли Лігу чемпіонів в 2012 році. "Манчестер Сіті" вперше грав у фіналі турніру.

Зараз ви читаєте новину «Тухель начисто виграв тактичну дуель у Гвардіоли – огляд преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі