вівторок, 15 квітня 2008 15:04

ТОП-10 кращих англійських футбольних фахівців (ФОТО)
20

Англійська футбольна Прем"єр-ліга багатьма вважається кращою на планеті. Але з місцевими головними тренерами, яких ще називають менеджерами або босами клубів, в Англії велика проблема. Тільки дев"ять наставників з двадцяти клубів Прем"єр-ліги є уродженцями Туманного Альбіону. Авторитетне видання The Sun вирішило визначити своєрідний рейтинг англійських тренерів, які працюють з клубами Прем"єр-ліги, за межами країни, а також знаходяться в творчій відпустці.

10. Рой Ходжсон ("Фулхем")


У авторитетного фахівця, який попрацював із збірними Швейцарії і Фінляндії, завдання непросте, а саме утримати "Фулхем" в Прем"єр-лізі. Поки команда Ходжсона знаходиться на передостанньому, 19 місці, набравши в 34 поєдинках 27 очок.

9. Сем Аллардайс ("Болтон")


Після звільнення з "Ньюкасла", Алладайс опинився в іншому англійському клубі - "Болтоні", який в нинішньому сезоні явно не показує блискучий футбол, знаходячись в турнірній таблиці на 18 місці з 29 очками.

8. Сюарт Бакстер (головний тренер збірної Фінляндії)


У січні цього року Бакстер підписав дворічний контракт з Асоціацією футболу Фінляндії і очолив національну збірну цієї країни.

7. Стів Макларен (екс-наставник збірної Англії)


Після того, як збірна Англії не потрапила у фінальну частину Євро-2008, Макларен був відправлений у відставку. Зараз поки знаходиться в творчій відпустці, але, думається, вже в наступному сезоні, знайде, собі нове місце роботи.

6. Кевін Кіган ("Ньюкасл")


Король Кев, як називають Кевіна Кігана, проводить з командою не кращий сезон. Зараз "Ньюкасл" в турнірній таблиці займає дванадцяте місце, набравши 39 очок. Але судячи з всього, керівництво клубу довіряє Кігану і дасть йому час для створення боєздатного колективу.

5. Стів Брюс ("Уїган")


В кінці 2007 року пішов з "Бірмінгема" в клуб першого дивізіону "Уїган", який намагається повернути в Прем"єра-лігу вже з наступного сезону.

4. Алан Кербішлі ("Вест Хем")


У нинішньому сезоні "Вест Хем" під керівництвом Кербішлі є міцним середняком Прем"єр-ліги, займаючи 10 місце в турнірній таблиці. Як воно буде далі, сказати важко, адже вже в наступному чемпіонаті керівники клубу збираються поставити перед Кербішлі і його підопічними серйозніші завдання.

3. Стюарт Пірс (головний тренер молодіжної збірної Англії)


Як тільки Фабіо Капелло очолив збірну Англії, він заявив, що його помічником стане місцевий фахівець. Вибором італійця  став Стюарт Пірс, який продовжує небезуспішно працювати і з англійською "молодежкою".

2. Стів Коппелл ("Редінг")


У травні 2007 року Стів Коппелл був названий кращим тренером англійської Прем"єр-ліги. У нинішньому сезоні "Редінг" знаходиться в нижній частині турнірної таблиці, але те, що команда з одним з небільш незіркових складів постійно продовжує прописку в Лізі, заслуга, насамперед, саме Копелла.

1. Харрі Реднапп ("Портсмут")


Ще в сезоні 2005/06 "Портсмут" боровся за виживання в англійській Прем"єр-лізі, але за останній час команда під керівництвом Харрі Реднаппа змінилась на очах і зовсім скоро може претендувати на місце в числі кращих клубів Старого Світу. У нинішньому сезоні "Портсмут" вийшов у фінал Кубка Англії, а в чемпіонаті знаходиться на високому шостому місці, набравши в 34 поєдинках 57 очок. Судячи з усього путівку, як мінімум в Кубок УЄФА, дружина Реднаппа собі вже забронювала.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 кращих англійських футбольних фахівців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі