вівторок, 20 лютого 2007 13:01

Термін дискваліфікації Пильової можуть скоротити

 

Наприкінці минулого тижня пройшов рік з дня дискваліфікації дворазової олімпійської чемпіонки з біатлону Ольги Пильової, 31 рік. Це значить, Союз біатлоністів Росії вперше звернеться в Міжнародний союз біатлоністів (IBU) з проханням скоротити строк відлучення Ольги від великого спорту, повідомляють "Ізвестія".

Минулорічна історія Пильової була одним з найгучніших скандалів Олімпіади в Турині. Вона завоювала "срібло" в індивідуальній гонці на 15 км, однак не пройшла тест на допінг і повернула нагороду. В її аналізах знайшли сліди забороненого препарату корфедону, який входив до складу "Фенотропілу". Його біатлоністці прописала спортивний лікар з Красноярську Ніна Виноградова. Як підсумок, Пильову дискваліфікували на два роки, а Виноградову відсторонили від роботи зі спортсменами до 2010 року. Тоді Ольга заявила, що назавжди йде зі спорту, однак згодом передумала.

- Не знімаю з себе відповідальності за цей скандал, - каже президент Союзу біатлоністів Росії Олександр Тихонов. - Ми уже підготували необхідні папери. На найближчому засіданні виконкому звернемося до керівництва IBU з проханням про скорочення строка дискваліфікації Пильової хоча б на півроку.

Сама спортсменка відмовляється говорити на цю тему.

Зараз ви читаєте новину «Термін дискваліфікації Пильової можуть скоротити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі