середа, 05 лютого 2020 11:24

Шведський стрибун цього року поб'є рекорд Бубки

Шведський стрибун цього року поб'є рекорд Бубки
Арман Дюплантіс 6 разів перестрибував висоту в 6 метрів

20-річний шведський стрибун із жердиною Арман Дюплантіс на етапі World Athletics Indoor Tour в Дюссельдорфі ледь не встановив новий світовий рекорд.

Віцечемпіон світу і чинний чемпіон Європи на дебютних змаганнях в сезоні з першої спроби брав 5,80 м, 5,90 м і 5,95 метра. Уже у статусі переможця змагань швед із другого разу взяв 6,00 метра - уп'яте в кар'єрі йому вдалося підкорити таку висоту. Про це пише xsport.ua

Але Дюплантіс пішов далі. Набагато далі і вище. Планку встановили на висоті 6,17 м - вище за рекорд світу в приміщенні Рено Лавіллені (6,16 м) і, зрозуміло, вище за рекорд на стадіоні Сергія Бубки (6,14 м).

Цілком імовірно, що Дюплантіс уже цього сезону поб'є світовий рекорд. У Дюссельдорфі йому це не вдалося. Кращою була друга спроба. Вона була дуже близькою, але рука збила планку, яку швед зумів перелетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонат світу з легкої атлетики скасували через коронавірус

Сергій Бубка встановив рекорд на відкритому повітрі 31 липня 1984 року в італійському Сестрієре. Тоді він стрибнув на 6 метрів 14 сантиметрів.

Зараз ви читаєте новину «Шведський стрибун цього року поб'є рекорд Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі