вівторок, 01 серпня 2017 19:18

Суркіси ведуть війну проти Павелка

Суркіси ведуть війну проти Павелка
Григорій Суркіс (ліворуч) та Андрій Павелко

Київське "Динамо" має повне право відмовитися від матчу у Маріуполі. Пригадуєте весняний серіал з матчем "Полтава" - "Шахтар" у національному кубку? Обидві сторони наводили купу аргументів на свою користь. Але всі вони тьмяніли перед одним: якістю поля на стадіоні "Локомотив". Його стан доводив логіку "Шахтаря".

Тепер ситуація аналогічна: достатньо усвідомити, що лінія фронту проходить у 14-20 кілометрах від міста, щоб прийняти позицію київського клубу. Неважко передбачити реакцію динамівських легіонерів: влітку 2014 "шахтарські" навіть чути не хотіли про те, щоб перебазуватися у Харків – саме такі були початкові плани клубу Ахметова. Так Харків, слава Богу, не обстрілювали.

Суркіси зраду не пробачають. І якщо є хоч один шанс вдарити по Павелку – брати його використають

До Маріуполя успішно з позафутбольної точки зору з'їздили "Верес" та "Чорноморець". Але чому цей факт має обходити Суркіса? Він відповідає за свою команду, а не за рівненців та одеситів. Так, у нинішню "столицю" Донеччини їздило "Динамо-2", але Ігор Михайлович завжди може сказати: прогледів, не усвідомив. Не хочу повторювати минулих помилок і ризикувати. Тим більше, в серпні планується візит не середняка першої ліги, а поточного лідера елітної. І додати очевидну річ: інтерес до матчу з головною динамівською командою вищий, ніж до "Динамо-2". Відповідно навантаження на організацію безпеки збільшаться. І хай цим переймаються СБУ та МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол у Маріуполі – кого візьмуть "на слабО"?

А я про Суркіса Ігоря Михайловича. І його брата. Турбота про своїх футболістів – це правильно. Проте не полишає думка: обидва скористалися ситуацією, щоб ускладнити життя Андрієві Павелку, президенту Федерації футболу України. Тому самому, який співав дифірамби Григорію Михайловичу на початку "нульових", а потім примкнув до донецько-харківської команди. І вимагав усунення Суркіса з посади президента ФФУ.

Формально потім Павелко та Суркіси помирилися. Реально – ведуть холодну війну. Григорій Михайлович в українській федерації "весільний генерал". Його позиції в УЄФА після відставки Платіні та призначення Чеферіна слабшають. Павелко натомість набирає силу: Харків уже приймає європейські матчі, Києву – фінал Ліги чемпіонів, і навіть у ФІФА посаду для Андрія Васильовича знайшли.

Суркіси зраду не пробачають. І якщо є хоч один шанс вдарити по Павелку – брати його використають.

"Динамо" може до Маріуполя не поїхати. І відповісти Павелку: не погрожуй щуці морем. Технічною поразкою тобто. Бо якщо Михайловичі озброяться відповідними документами МВС та СБУ, то підуть в Лозанну.

Там вони виграють.

Тоді технічну поразку зарахують Павелку.

Матч "Маріуполь" - "Динамо" має відбутися 26 або 27 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Суркіси ведуть війну проти Павелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі