понеділок, 16 квітня 2007 19:22

Створено перший український, професійний шаховий клуб

У Києві створений перший професійний шаховий клуб, що після дворічної перерви знову буде представляти Україну на чемпіонаті Європи.

"У даний момент йде реєстрація клуба, що вперше повинний стати "юридичною особою", - сказав президент шахової федерації Києва Павло Куфтірєв, інформує www.champion.com.ua.

У найближчих планах клуба участь у Чемпіонаті України з шахів, що відбудеться з 21 по 29 квітня 2007 року в Алушті (Крим), а також у чемпіонаті Європи з шахів у жовтні, що, за словами Куфтірєва, є "найбільш престижним змаганням із шахів".

До складу створеної команди увійдуть провідні гросмейстери України, серед яких екс-чемпіон світу з шахів Руслан Пономарьов, 23 роки, і майстер спорту з шахів Володимир Баклан, 29 років, що є капітаном команди.

Баклан відзначив, що "п"ять шахістів, зі складу новоствореної команди, складу команди, входять у елітну сотню світу".

- Я сподіваюся, що команда стане чемпіоном України, однак нас чекає багато сильних команд на чемпіонаті Європи, у першу чергу з Росії, - резюмував Пономарьов.



Зараз ви читаєте новину «Створено перший український, професійний шаховий клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі