вівторок, 17 серпня 2010 17:11

Стороженко назвав покарання "Металіста" і "Карпат" ганьбою

Стороженко назвав покарання "Металіста" і "Карпат" ганьбою

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко вважає, що санкції, які застосував Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) ФФУ по відношенню до клубів "Металіст" (Харків) і "Карпати" (Львів), суперечать елементарним правовим нормам і є ганьбою для українського футболу (з клубів зняли по 9 очок).

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Стороженка.

"Рішення КДК - це ганьба для українського футболу, футбольного правосуддя і приклад кричущого правового нігілізму", - заявив він.

За словами Стороженка, тепер йому стало зрозуміло, з якої причини йому не дали висловитися на засіданні Виконкому, що відбувся у квітні поточного року, коли вперше розглядалася спірна справа про нібито договірний характер матчу між клубами "Металіст" і "Карпати" в рамках 26 туру сезону 2007/2008 років.

"Зараз стало цілком зрозуміло і очевидно, чому мені не дали на засіданні Виконкому слова, чому відбувалися грубі процедурні порушення. Тому що ніхто не намагався дізнатися правду, звинувачувальний вердикт був вирішений наперед. Знехтували Конституцією України та елементарними правовими постулатами.

Деяких футбольних чиновників гнітила сама думка про те, що я хочу захистити права і чесне ім'я "Карпат" і "Металіста", мене відкрито в залі засідання КДК дорікали тим, що я не перший віце-президент ФФУ, а адвокат двох клубів. Як ніби бути адвокатом і захищати справедливість не є почесним і конституційним обов'язком кожного, кому дорога істина", - підкреслив Стороженко.

Він акцентував увагу на тому, що подібними вчинками ФФУ ще раз показала всьому футбольному світу, який уважно стежить за нами напередодні Євро-2012, що Україна так і не стала правовою державою.

"Адже що відбувається? Всупереч постанові прокуратури і рішенням суду, на підставі явно сфабрикованих даних, ФК "Металіст" і ФК "Карпати" намагаються вполювати на старті сезону - підло позбавити можливості боротися за призові місця і вихід в єврокубкову зону.

Таке може бути тільки в країні, де принципи fair play трактуються на догоду конкретним особам і, де немає свободи для викладу позицій, ідей і чесної спортивної конкуренції", - заявив Стороженко.

Зараз ви читаєте новину «Стороженко назвав покарання "Металіста" і "Карпат" ганьбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі