вівторок, 06 квітня 2021 09:39

Стало відомо, чи гратиме захисник "Вулверхемптона" за збірну України

Стало відомо, чи гратиме захисник "Вулверхемптона" за збірну України
Макс Кілман проводить перший сезон в АПЛ. Фото: Twitter.com/wolves

Захисник англійського "Вулверхемптона" 23-річний Макс Кілман не зможе грати за збірну України.

Попри бажання гравця та Української асоціації футболу УЄФА не дозволить футболісту набути українське футбольне громадянство, бо він виступав за футзальну збірну Англії, розповів журналіст Ігор Циганик.

"ФІФА надіслала лист УАФ, в якому визнала, що 8 офіційних матчів Кілмана за національну футзальну збірну Англії не дозволяють йому виступати у складі збірної України. Тобто, в нього є англійське футбольне громадянство, і він повинен пробиватися у збірну Англії. Футзальну, з пляжного або з великого футболу – ці 3 види спорту, як одна сім'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про потенційного новачка збірної України

Наприклад, якщо ти зіграв за одну збірну з пляжного футболу, то ти не маєш права грати за збірні інших країн з інших підвидів. Тому, я думаю, що історія з Кілманом вже закрита. Сумніваюся, що ми коли-небудь побачимо його у жовто-синій футболці. Хоча, наскільки я знаю, він виявив серйозне бажання. Він ініціював отримання українського громадянства. У нього мати українка з українським паспортом, і в нього були великі сподівання, що він все ж одягне футболку національної збірної України. Але такі правила ФІФА на сьогоднішній момент, і грати за Україну поки що йому не доведеться", – резюмував Циганик в ефірі "ЦиганикLIVE".

Макс Кілман народився в Лондоні, у районі Челсі. Його матір Марія походить із Києва, а батько Алекс народився в Москві. Родичі по батьковій лінії емігрували в США. Кілман у дитинстві бував на батьківщині батьків у Києві та Москві. Володіє російською мовою.

У поточному сезоні захисник став основним гравцем команди АПЛ "Вулверхемптон". Кілман провів 17 матчів у чемпіонаті Англії.

Наступний матч збірна України проведе проти Бахрейну в рамках підготовки до Євро-2020/21.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи гратиме захисник "Вулверхемптона" за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі